Rulada cu ciocolata

joi, 22 ianuarie 2009



Avem nevoie de:

3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
vanilie

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea, cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.

Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

Cand este gata, se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed. Lasam "sa se abureasca" 2 minute, apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita: marmelada, dulceata, crema de ciocolata, Nutella...

Dupa ce-am rulat din nou, acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.

De obicei,eu folosesc o crema de ciocolata, pe care o prepar in timp ce blatul este la cuptor, din:

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca. Se pot adauga si diferite arome (vanilie,rom sau lichir/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.

Lasam o lingura din aceasta crema deoparte, punem intr-un sprit si "pictam" rulada, in functie de imaginatie.



Sau "imbracam" rulada in ciocolata

Share This Post

13 comentarii:

  1. Mamma mia ce bine arata rulada. Pot sa servesc o feliuta de la tine, pina voi face eu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai o feliuta? Esti modesta sau doar vrei sa testez,sa vezi daca e buna? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sint modesta... hi, hi... Tin la dieta, nu te-ai prins ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw! Super rulada. a mea a iesit parca mai putin pufoasa. Cred ca tava era mai mare si a crescut mult mai putin aluatul. Eu o prefer de departe unsa cu dulceata acrisoara, cum e cea de gutui, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma gandeam sa o fac si eu data viitoare cu gem/dulceata,dar n-am de gutui,doar de prune. Cred ca o fi bun si ala...

    RăspundețiȘtergere
  6. farte buuun....mai aes ca e cu cioco...
    varianta asta o mai umpleam cu crema de vanilie, iar la mijloc puneam banana!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ellis,spune tot...Ce fel de crema de vanilie?

    RăspundețiȘtergere
  8. clasica, Miha, unt , lapte, faina, zahar vanilinat si un galbenus...sau nu, ca merge si fara;

    RăspundețiȘtergere
  9. Miha, i-mi curge saliva pe tastiera :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Anastasia,daca stau bine sa ma gandesc cred ca si eu poftesc la o rulada cu multa ciocolata! :))

    Pup!

    RăspundețiȘtergere