Rulada cu ciocolata
Avem nevoie de:
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
vanilie
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea, cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.
Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.
Cand este gata, se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed. Lasam "sa se abureasca" 2 minute, apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita: marmelada, dulceata, crema de ciocolata, Nutella...
Dupa ce-am rulat din nou, acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.
De obicei,eu folosesc o crema de ciocolata, pe care o prepar in timp ce blatul este la cuptor, din:
100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca
Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca. Se pot adauga si diferite arome (vanilie,rom sau lichir/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.
Lasam o lingura din aceasta crema deoparte, punem intr-un sprit si "pictam" rulada, in functie de imaginatie.
Sau "imbracam" rulada in ciocolata
Mamma mia ce bine arata rulada. Pot sa servesc o feliuta de la tine, pina voi face eu ?
RăspundețiȘtergereNumai o feliuta? Esti modesta sau doar vrei sa testez,sa vezi daca e buna? :))
RăspundețiȘtergereSint modesta... hi, hi... Tin la dieta, nu te-ai prins ?
RăspundețiȘtergereWaw! Super rulada. a mea a iesit parca mai putin pufoasa. Cred ca tava era mai mare si a crescut mult mai putin aluatul. Eu o prefer de departe unsa cu dulceata acrisoara, cum e cea de gutui, de exemplu.
RăspundețiȘtergereMa gandeam sa o fac si eu data viitoare cu gem/dulceata,dar n-am de gutui,doar de prune. Cred ca o fi bun si ala...
RăspundețiȘtergereAm pus poza pe blogul meu. ;)
RăspundețiȘtergerefarte buuun....mai aes ca e cu cioco...
RăspundețiȘtergerevarianta asta o mai umpleam cu crema de vanilie, iar la mijloc puneam banana!
Ellis,spune tot...Ce fel de crema de vanilie?
RăspundețiȘtergereclasica, Miha, unt , lapte, faina, zahar vanilinat si un galbenus...sau nu, ca merge si fara;
RăspundețiȘtergereMiha, i-mi curge saliva pe tastiera :D
RăspundețiȘtergereAnastasia,daca stau bine sa ma gandesc cred ca si eu poftesc la o rulada cu multa ciocolata! :))
RăspundețiȘtergerePup!
e de belea rulada asta
RăspundețiȘtergereBelea de buna. :)))
RăspundețiȘtergere