Savarina cu pesmet
Avem nevoie de:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de pesmet
1 lingura faina
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare, pana capata o consistenta ca de bezea. Inglobam si galbenusurile, pe rand. La sfarsit pesmetul amestecat cu faina.
Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Sau pana trece testul scobitorii. :)
Eu nu am forme speciale de savarine,asa ca le-am copt in cele de briose. :))
Pentru sirop avem nevoie de:
400 ml apa
200 g zahar
Zaharul se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu apa rece. Atentie la aburi! Se lasa la racit. Mai amestecam din cand in cand pana se dizolva caramelul.
Pentru umplutura:
500 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce)
1 intaritor de frisca
Smantana foarte rece se mixeaza la viteza medie pana incepe sa capete consistenta, moment in care adaugam zaharul si intaritorul de frisca. Mixam pana devine pufoasa si se intareste.
Savarinelor racite li se taie partea de deasupra, capacelul. Luam cate o savarina si o scufundam in sirop. Le lasam cat sa se imbibe foarte bine cu sirop si le scoatem pe un platou si le umplem cu frisca. Capacelele le ungem cu dulce de leche si le asezam peste "motzul" de frisca.
O poza mai veche a savarinelor cu pesmet |
Mmm, e una din prajiturile mele preferate! Dar nu le fac, ca is capabila sa le maninc pe toate, fara sa ma opresc. :))))
RăspundețiȘtergerebuna mihaela arata faine savarinele si gustoase .....daca doresti sa incerci o reteta nou pt ele poti sa urmaresti situl meu http://anca-retetedelicioase.blogspot.com eu le am putin mai diferite la reteta(de ex siropul eu il termin cu esenta de rom si asa le insiroez si au un gust deoisebit ...pa
RăspundețiȘtergereBuna Anca!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos la tine si apetisant! :)
Problema ar fi ca la mine se deschide foarte foarte greu blogul tau, nu-mi dau seama de ce.
O zi buna!
Daca ai copt in tava de briose aluatul acesta ai mai pus si hartiute?
RăspundețiȘtergereCristina, pentru reteta asta am folosit niste forme de silicon, individuale. Arata intocmai ca si hartiutele pentru briose. Acelea nu necesita ungere sau hartiute speciale.
RăspundețiȘtergereFelicitari draga mea,arata delocioase..spune-mi te rog cite bucati iti ies din compozitie?
RăspundețiȘtergerePupici
Cantitatile sunt pentru 12 bucati. ;)
RăspundețiȘtergereSuperbe savarinele!...Nu am mai mancat de o vesnicie.
RăspundețiȘtergerePfffffffffffffffffff , desertul care era preponderent in preferintele mele , pe cand costau 1,85 lei ... excelente !
RăspundețiȘtergereDiana
F bune!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta!
RăspundețiȘtergereIa sa faci, ca-s usor de facut. :)) Pupici cu lipici.
Diana, atat costau? Habar nu mai am...uita baba! :))))
RăspundețiȘtergereAsa e Alina...is foarte bune. Pup! :*
RăspundețiȘtergereBlatul l-am facut dupa alte cantitati ca sotul meu nu se satura cu 12 savarine :)) insa siropul l-am facut asa ca tine si a iesit fenimenal! O idee e sa pui si putina dulceata (pt aspect) deasupra pe savarina... n sirop eu am pus si niste lamaie stoarsa... mi-au iesit vreo 25 de bucati da nu stiu daca mai am vreo 4 in frigider! :) bune savarinele astea! :)
RăspundețiȘtergereRhoda, la momentul la care am facut savarinele nu aveam dulceata in casa, asa ca am inlocuit cu dulce de leche. A fost...buuuun... :)))
RăspundețiȘtergereDa, ai dreptate, sunt foarte bune.
Minunate!!!imi plac tare mult dar nu am facut niciodata..Acum sigur o sa le fac...te pup!!
RăspundețiȘtergerePupici Liliana! :*
RăspundețiȘtergere