Muschiulet de porc impletit

joi, 23 aprilie 2009



Avem nevoie de:

1 muschiulet de porc
3 catei usturoi
sare
piper
cimbru

Muschiuletul se taie in 3 fasii subtiri,pe lungime.Fiecare parte se impaneaza cu usturoi,se sareaza si se pipereaza,



dupa care se impletesc in trei.



Capetele se prind cu scobitori,se presara cu cimbru din belsug.
Se pune muschiuletul intr-un vas,la marinat cu 2-3 linguri de ulei si vin alb,pentru cateva ore.
Se coace pana se rumeneste frumos si prinde o crusta aramie.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Simplu si de efect... dar la mine arunca o pulpa de pui din prima poza, ca usturoiul de la muschiul nu prea face bine ficatelului meu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuscra,arunc cu mare drag si la tine o pulpita,dar sa stii ca si aia a avut usturoi. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, cu ce garnitura serviti?
    Se poate face si din alta carne? tip ceafa fara os? nu-i greu impletitul?

    Am vazut undeva ceva de genul asta insa cu sos de fistic deasura...

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana, se poate servi cu orice fel de garnitura. Cu ce va place voua: cartofi prajiti sau piure sau legume sote.

    Sosul iarasi este o chestie de preferinta. Se poate servi orice fel de sos: de fistic, de usturoi. Sau merge si fara sos, cu muraturi sau gogosari in otet sau sos tomat.

    Mmmm...mi s-a facut foame. :)))

    Din alt tip de carne nu am incercat, dar ma gandesc la faptul ca ceafa e destul de scurta si vei avea niste impletituri prea mici. Sau daca ai putea cumva sa unesti fasiile de ceafa si sa le impletesti, ca fi chiar mai bun si mai suculent decat muschiuletul.

    Orice varianta ai alege va urez pofta buna. :)

    Multumesc de vizita si te mai astept. ;)

    RăspundețiȘtergere