Prajitura cu biscuiti
Pentru blat avem nevoie de:
6 oua
200 g zahar
2 linguri cacao
100 g nuca
esenta de rom
1 plic praf de copt
6 linguri faina
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.Dupa ce s-a intarit spuma adaugam zaharul,apoi pe rand galbenusurile,esenta de rom,cacaoa,nuca si faina amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
In tot acest timp pregatim cele 2 creme.
Pentru creme avem nevoie de:
3 galbenusuri
3 linguri de faina
200 g zahar
250 ml lapte
200 g unt
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilat
2 pachete biscuiti gen Picnik
1 cana lapte cu Nesquik (3-4 linguri)
Galbenusurile le amestecam cu zaharul,amestecand pana devin ca o crema.Adaugam faina "desfacuta" cu laptele rece si omogenizam.
Punem compozitia la baie de aburi si amestecam pana se ingroasa.Lasam la racit.Cand s-a racorit,adaugam untul frecat spuma si omogenizam,dupa care impartim crema obtinuta in 2 parti egale.
In jumatate adaugam zaharul vanilat,iar in cealalta cacaoa.
Blatul copt si racit il punem pe un platou si repartizam peste el crema de vanilie.
Acoperim cu biscuitii inmuiati in laptele cu Nesquik,apoi crema cu cacao.
Dam prajitura la rece pentru cateva ore,dupa care o portionam.
Inca una si ma duc...:))
forte bine arata!si ce idee faina cu biscuiteii,cred ca o adora micutii!
RăspundețiȘtergereMary,asa au spus si piticii mei! :)
RăspundețiȘtergereAlison,multumesc! Pupicei!
RăspundețiȘtergereHristos a Inviat! Pacea si dragostea sa domneasca in inima si casa ta! Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereAdevarat a inviat!
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet Dana pentru urari! Un Paste fericit si tie!
Pe un forum unguresc am citit adres.Foarte frumoase prajituri faceti.Doresc mult succes incontinuare.Margareta51
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Margareta!
RăspundețiȘtergereChiar azi o încerc!
RăspundețiȘtergeresi eu pe unforum unguresc am gasit adrsa asta
RăspundețiȘtergerespuneni te rog ce inseamna faina desfacuta cu laptele rece la crema?
RăspundețiȘtergereCristina, peste faina torni lapte rece, cate putin, amestecand continuu, pana compozitia devine lichida. Daca ai pune faina direct in lapte la fiert s-ar forma cocoloase.
RăspundețiȘtergereoauuuuuuu.......cum arataaaaaaaaa....supeeeeer!!!5688888422222697 cubulete si pentru mineeeeeee
RăspundețiȘtergere:))) 5688888422222697 plus 1 din partea casei pentru tine. :)))) :*
RăspundețiȘtergereExtraordinar de bune prajiturile astea si f bine explicate.Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adriana! :)
RăspundețiȘtergereMiha,felicitari! Iti citesc blogul demult, dar nu am avut curajul sa scriu niciodata!
RăspundețiȘtergereRetetele tale in proportie de 99,5%,ies intotdeauna cum trebuie daca se respecta proportiile date de tine
Prajitura aceasta la noi in zona Arad, se numeste "Poseta Elenei Udrea" cu o singura modificare peste biscuitei, la noi se mai pune un strat foarte foarte subtire de Ciocolata Finetti sau de oricare din borcan si peste, se adauga crema a doua
Imi cer scuze daca am indraznit sa scriu.Domnul sa te binecuvinteze! Ai un dar deosebit in prepararea oricarui produs
Mariana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca mi-ai scris.
RăspundețiȘtergereNumai bine si tie iti doresc! :*
Multumesc frumos de raspuns!
RăspundețiȘtergere