Salata de vinete cu maioneza

marți, 14 iulie 2009



Avem nevoie de:

1 kg vinete
2 linguri maioneza
1 ceapa
sare
2 rosii pentru decor

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Pe jar vor iesi mult mai bune,pentru cine are posibilitatea sa faca foc de tabara. :))

Dupa ce s-au copt se pun pe un fund de lemn,putin inclinat,pentru ca in timp ce se racesc,sa se scurga zeama din ele.

Se curata cu mana inmuiata in apa rece in asa fel incat sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.

Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn,se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga bine,apoi se toaca cu tocator de lemn.

Daca vinetele au seminte mari sau parti tari,se indeparteaza.

Vinetele tocate se amesteca cu maioneza,cu o lingura de lemn.



Se potrivesc de sare.Se adauga si ceapa tocata marunt.



Se decoreaza dupa preferinta,cu rosii sau ardei gras



si se devoreaza cu paine proaspat scoasa din cuptor. :)



Si buburuza simpatica...:)

salata de vinete cu maioneza

Share This Post

29 de comentarii:

  1. ce frumos arata!wow!
    ...bravo...
    somnic dulce!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suuuuperbaaaa idea de decorare! Felicitari!!!!
    O noapte linistita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze pentru "idea" cu un singur "e", dar sunt cam epuizata la ora asta :):)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahaha,super idee de ornare,frumos tare!!!Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. miha,ce super e buuruza!cred ca i-a amuzat teribil pe cei mici!buuuna salata...am prestat si eu una cind m-am intors din peregrinari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prezentarea este de nota 10 , de gust nu mai vorbim , ca mi-a venit o pofta de vinete....

    RăspundețiȘtergere
  7. am crezut ca-i un desert la prima vedere , brevo !

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa imi permit sa plagiez modul de prezentare al salatei de vinete ca prea se potriveste blogului meu!

    RăspundețiȘtergere
  9. nemaipomenit de bine arata!esti super!brava,brava,brava!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. uau, ce frumos arata! Nu m-as fi gandit niciodata ca salata de vinete poate fi decorata asa:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumos ai ornat salata! Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumesc din suflet tuturor!

    Abia ce m-am intors din concediu,iar laudele voastre ma fac sa-mi doresc sa ma intorc in bucatarie. Dar asta se va intampla saptamana viitoare,pentru ca maine plecam din nou. :))]

    Va pup pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc tare mult Amalia! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Miha te astept pe la mine sa vezi ceva....Cu drag Lily.....http://lily-musat.blogspot.com/2009/07/vinete-cu-rosii-coapte-si-gargarite-la.html

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu te astept la mine ,cu un premiu!te pup pe tine si pe micile tale gargarite adorabile!

    RăspundețiȘtergere
  16. Lily,esti super draguta! Si haioasa,la fel ca si gargaritele tale. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc mult Alison! Voi trece negresit! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mihaaaaaaaaa, ce faci unde-i bucatareala,gata concediul,hai treci la treaba,acu e randul meu la concediu :)))))))))))) iubita by the way te astepta la mine niste premii deosebite ca tine, merg sa-i zic si la Danela acelasi lucru ,sic,sic :))))pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Frumoasa prezentare, felicitari! Dar nu-mi plac rosiile din fotografie, sigur au un gust oribil, in sectiune sunt albe, deci sunt de sera si toata lumea stie ca acestea au orice gust, numai de rosii nu!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc!

    Cat despre rosii... ce sa zic? Gradina nu am, asa ca folosesc ce gasesc in piata sau supermarket. :) E cam demult facuta poza, nu-mi mai amintesc daca aveau sau nu gust rosiile respective. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Am inceput sa folosesc rosii cherry, mai mici dar care inca sunt mult mai acceptabile ca gust, desi sunt mult mai scumpe. Unde sunt rosiile de altadata?

    RăspundețiȘtergere
  22. Eheeee... multe nu mai sunt asa cum erau odata... Din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  23. cu ce ai facut puctele de pe buburuza si capu

    RăspundețiȘtergere
  24. Punctuletele se fac cu boabe de piper. Intepi rosia din loc in loc cu varful unui cutit si bagi apoi boabele de piper in gauri.

    Pentru cap am folosit o maslina. Scobesti un pic rosia si bag maslina.

    RăspundețiȘtergere
  25. Exista si o alta metoda de a curata vinetele coapte si anume:
    Dupa ce s-au mai racit putin le taiem in doua pe lung cu un cutit si, cu o lingura, scobim miezul, pe care il punem apoi la scurs intr-o sita. Operatia nu mai e asa de migaloasa, fiind si mult mai rapida decat metoda clasica.

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, e super ok si aceasta metoda.;)

    RăspundețiȘtergere