Salata de vinete cu maioneza
Avem nevoie de:
1 kg vinete
2 linguri maioneza
1 ceapa
sare
2 rosii pentru decor
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Pe jar vor iesi mult mai bune,pentru cine are posibilitatea sa faca foc de tabara. :))
Dupa ce s-au copt se pun pe un fund de lemn,putin inclinat,pentru ca in timp ce se racesc,sa se scurga zeama din ele.
Se curata cu mana inmuiata in apa rece in asa fel incat sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.
Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn,se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga bine,apoi se toaca cu tocator de lemn.
Daca vinetele au seminte mari sau parti tari,se indeparteaza.
Vinetele tocate se amesteca cu maioneza,cu o lingura de lemn.
Se potrivesc de sare.Se adauga si ceapa tocata marunt.
Se decoreaza dupa preferinta,cu rosii sau ardei gras
si se devoreaza cu paine proaspat scoasa din cuptor. :)
Si buburuza simpatica...:)
salata de vinete cu maioneza |
ce frumos arata!wow!
RăspundețiȘtergere...bravo...
somnic dulce!
Suuuuperbaaaa idea de decorare! Felicitari!!!!
RăspundețiȘtergereO noapte linistita!
Scuze pentru "idea" cu un singur "e", dar sunt cam epuizata la ora asta :):)
RăspundețiȘtergereHahaha,super idee de ornare,frumos tare!!!Bravo!
RăspundețiȘtergeremiha,ce super e buuruza!cred ca i-a amuzat teribil pe cei mici!buuuna salata...am prestat si eu una cind m-am intors din peregrinari!
RăspundețiȘtergerePrezentarea este de nota 10 , de gust nu mai vorbim , ca mi-a venit o pofta de vinete....
RăspundețiȘtergeream crezut ca-i un desert la prima vedere , brevo !
RăspundețiȘtergereO sa imi permit sa plagiez modul de prezentare al salatei de vinete ca prea se potriveste blogului meu!
RăspundețiȘtergerenemaipomenit de bine arata!esti super!brava,brava,brava!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereuau, ce frumos arata! Nu m-as fi gandit niciodata ca salata de vinete poate fi decorata asa:D
RăspundețiȘtergereCe frumos ai ornat salata! Te felicit!
RăspundețiȘtergereVa multumesc din suflet tuturor!
RăspundețiȘtergereAbia ce m-am intors din concediu,iar laudele voastre ma fac sa-mi doresc sa ma intorc in bucatarie. Dar asta se va intampla saptamana viitoare,pentru ca maine plecam din nou. :))]
Va pup pe toate!
Super ideea cu buburuza!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Amalia! Pup!
RăspundețiȘtergereMiha te astept pe la mine sa vezi ceva....Cu drag Lily.....http://lily-musat.blogspot.com/2009/07/vinete-cu-rosii-coapte-si-gargarite-la.html
RăspundețiȘtergeresi eu te astept la mine ,cu un premiu!te pup pe tine si pe micile tale gargarite adorabile!
RăspundețiȘtergereLily,esti super draguta! Si haioasa,la fel ca si gargaritele tale. Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alison! Voi trece negresit! Pup!
RăspundețiȘtergereMihaaaaaaaaa, ce faci unde-i bucatareala,gata concediul,hai treci la treaba,acu e randul meu la concediu :)))))))))))) iubita by the way te astepta la mine niste premii deosebite ca tine, merg sa-i zic si la Danela acelasi lucru ,sic,sic :))))pup
RăspundețiȘtergerewawwwww ce frumos arata
RăspundețiȘtergereMultumesc Livia! :*
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentare, felicitari! Dar nu-mi plac rosiile din fotografie, sigur au un gust oribil, in sectiune sunt albe, deci sunt de sera si toata lumea stie ca acestea au orice gust, numai de rosii nu!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereCat despre rosii... ce sa zic? Gradina nu am, asa ca folosesc ce gasesc in piata sau supermarket. :) E cam demult facuta poza, nu-mi mai amintesc daca aveau sau nu gust rosiile respective. :)
Am inceput sa folosesc rosii cherry, mai mici dar care inca sunt mult mai acceptabile ca gust, desi sunt mult mai scumpe. Unde sunt rosiile de altadata?
RăspundețiȘtergereEheeee... multe nu mai sunt asa cum erau odata... Din pacate...
RăspundețiȘtergerecu ce ai facut puctele de pe buburuza si capu
RăspundețiȘtergerePunctuletele se fac cu boabe de piper. Intepi rosia din loc in loc cu varful unui cutit si bagi apoi boabele de piper in gauri.
RăspundețiȘtergerePentru cap am folosit o maslina. Scobesti un pic rosia si bag maslina.
Exista si o alta metoda de a curata vinetele coapte si anume:
RăspundețiȘtergereDupa ce s-au mai racit putin le taiem in doua pe lung cu un cutit si, cu o lingura, scobim miezul, pe care il punem apoi la scurs intr-o sita. Operatia nu mai e asa de migaloasa, fiind si mult mai rapida decat metoda clasica.
Da, e super ok si aceasta metoda.;)
RăspundețiȘtergere