Bucte-paine pentru micul dejun

sâmbătă, 26 septembrie 2009

by Gourmandine



Avem nevoie de:

120 ml lapte caldut
90 g unt topit
3 oua putin batute
1 lingura zahar pudra
10 g drojdie uscata
500 g faina
1 lingutita sare
40g unt topit pentru uns

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de 1 cm.
Rulam foaia obtinuta pe lungime,apoi taiem in 16 parti egale.Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Ungem bine o tava patrata cu o parte din untul topit (din cele 40 g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat.



Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit, dar mai lasam o parte din unt pentru a unge si dupa ce dospeste.
Acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit,in jur de-o ora.
Ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru 25 de minute.



O paine tare buna si pufoasa!



Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu