Gogosi spiralate

vineri, 25 septembrie 2009



Avem nevoie de:

120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un varf cutit sare
1 lingura zahar
150 g faina
4 oua

Amestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.



Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.



Punem aluatul intr-un sprit si modelam spiralele direct in uleiul bine incins,incepanad din centru si invartind de jur imprejur pana obtinem diametrul dorit.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant,sa se scurga excesul de grasime.

Se servesc cu zahar pudra si scortisoara.



Sau poate doriti cu o inghetata? :)

Sursa

Share This Post

6 comentarii:

  1. foarte simplu si frumos! ce textura au? sunt goale pe interior ca si eclerele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru o pofticioasa mica (eu), as vrea sa sa gust o gogosica mareee...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaaaaaaaaaa, astea erau bucuria copilarie mele,imi face bunicuta mea (Dumnzeu sa o odihneasca in pace) cu zimat (asa se zice in banat la scortisoara) si zahar praf, vai,vai,insa avea un spritz special cu care le facea si apoi le prajea in ulei,si mai ceva, cred ca la noi in Banat se pun si crumpi in alat, tiii da bune is,nu am mai mancat de secole, te tzuc moldoveanco!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ellis,nu sunt goale pe dinauntru. Asa am crezut si eu ca se vor face,dar nu...n-au fost goale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cuscra,facem imediat o gogosica mareeee :)) special pentru tine. Pup!

    RăspundețiȘtergere