Paine rotunda impletita

vineri, 2 octombrie 2009

by Laura Laurentiu




Avem nevoie de:

100 ml apa
200 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. :)
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.



Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.



Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.



Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.



Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.



Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.


Share This Post

11 comentarii:

  1. Buna Mihaela ,painea ta arata foarte bine , cred ca este si foarte gustoasa .

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult!

    Da,a fost tare buna si pufoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. FRUMOS ARATA!
    si la Laura pe blog am admirat-o.
    bravo Miha!

    RăspundețiȘtergere
  4. miha ,multa bafta!ti-a iesit suuuuper piinica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult de aprecieri dragele mele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasa painica!
    Imi place tare mult mirosul de paine proaspata... si mai ales cand arata asa de bine... nu poti sa refuzi o imbucatura...

    RăspundețiȘtergere
  7. ce de a painici gustoase in blogul tau! imi place foarte mult cum ai impletit o!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc!
    Mi-a luat ceva vreme pana sa pricep cum se face, dar pana la urma am reusit! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. putea i sa ma intrebi p mine ..eu sunt brutar de meserie :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi hi...la urmatoarea paine impletita asa voi face! :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Hello, ai putea urca o poză cu "pâine rotundă împletită" pentru articolul "colaci" de pe wikipedia ? 10x ;-)

    RăspundețiȘtergere