Gauffre cu crema ganache de ciocolata

luni, 27 aprilie 2009

Gauffre cu crema ganache de ciocolata

Avem nevoie de:

2 oua
50 g unt
50 g zahar
300 ml lapte
300 g faina
1 lingura amidon
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Faina,praful de copt si amidonul se amesteca cu laptele caldut,sa iasa ca o smantana.Se adauga pe rand ouale,zaharul,untul topit si vanilia. Se mixeaza foarte bine.
Se coc vafele in aparatul special.

Intre timp pregatim si crema ganache din:

100g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece.Dupa ce s-a racit mixam pana obtinem o frisca pufoasa si ciocolatoasa.



Ungem vafele cu crema,le lipim 2 cate 2 si le spritam cu putina ciocolata alba.

Share This Post

6 comentarii: