Tarta cu caramel si ciocolata
Tarta cu caramel si ciocolata |
Avem nevoie de:
* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt
Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.
Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.
* Pentru caramel:
* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata
Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.
Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.
* Pentru glazura:
* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.
Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,
nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.
Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.
Wow, Miha ! E frumaoasa si poza si tarta, iti vine sa musti din ea. :)
RăspundețiȘtergereE si frumoasa si suna tare apetisant. Deci reteta se fura :D , eu voi incerca varianta de tort nu tarta, cu blat. Sigur o voi face curand ;)
RăspundețiȘtergereUau, ce tarta dulce... si ce bine arata, salvez reteta...
RăspundețiȘtergereCa sa nu mai zic ca-n ultimul timp, ne/le cam potrivim cu mincarurile noastre. Pupici !
f bine arata.....hmmmm ce bunatate!
RăspundețiȘtergereO nebunie. Ca si toate celelalte retete.
RăspundețiȘtergereDrept multumire, ti-am lasat un premiu pe blog. Regula zice sa te anunt pe blogul tau :)
Ooo, da! Muulte calorii, deci bun, bun. Arata tare bine si sunt sigura ca este tare buna.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc Narnia! Poza e foarte aproape de realitate! :)
RăspundețiȘtergereLivia, caramelul se intareste destul de mult, nu cred ca se poate manca cu lingurita. Poate doar sa-l lasi mai moale cand il prepari. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergerePupici cuscra draga! Am vazut tarta ta delicioasa! Am si notat reteta! :)
RăspundețiȘtergereJust me, multumesc!
RăspundețiȘtergereLilia, multumesc! Trec curand sa iau premiul de la tine! Te pup!
RăspundețiȘtergereGabriela, unde-s calorii multe e si bun, asa-i? :))
RăspundețiȘtergerePup!
Apetisanta si simplu de executat.
RăspundețiȘtergereSi buuuna...buna rau. :)))
RăspundețiȘtergereInsa nu inteleg de ce nu am putut comenta decat ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!
RăspundețiȘtergereNu inteleg care e povestea vis-a-vis de postarea comentariilor.Uneori nu pot in nici un chip ori e posibil doar ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!
RăspundețiȘtergereComentariile sunt permise tuturor. Nu stiu de ce n-ai putut comenta decat ca anonim. :)
RăspundețiȘtergereazi am facut si eu tarta este super un pic prea dulce pt mine , eu am lasat caramelul sa fiarba 20 minute si sa putut taia MULTUMESC DE RETETA
RăspundețiȘtergereCu placere.
RăspundețiȘtergereCaramelul e dulce, tocmai de aceea prajitura trebuie savurata in portii mici. :))