Prajitura cu prune
Cantitatile sunt pentru un vas mic de 15/25 cm , voi mariti proportinal cu marimea tavii ce-o aveti la dispozitie.
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
2 linguri nuca de cocos
1 zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
prune
scortisoara
zahar
Prunele se desfac in jumatate, se scot samburii, apoi se presara cu putin zahar (doar daca e necesar, daca prunele nu sunt foarte dulci) si cu scortisoara.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, asa ca pentru pandispan, stiti voi. :) Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma de albus. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, amestecand usor cu o spatula.
Compozitia se toarna in vasul uns cu ulei si tapetat cu faina.
Punem deasupra prunele si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana prajitura se aureste frumos deasupra.
Se lasa la racit in tava, se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.
Buna si aromata!
RăspundețiȘtergereUna delicia, las fotos lo dicen todo. Un saludo, Clara.
RăspundețiȘtergereAm venit sa imi dai si mie praji. Cafea imi fac eu singura :))
RăspundețiȘtergereGand la gand cu bucurie!Si noi am facu toarta cu prune(forma de cozonac)asa se spune la noi.A iesit deliciasa!Iti fac concurenta!!!Ramo
RăspundețiȘtergereMmm, o bunatate de prajitura ai facut!Yunny!Pup!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!! Pupici
RăspundețiȘtergeremereu incintata de fotografiile tale, ai un talent deosrbit pentru foto, bravo! Receta nu ramine-n urma, as minca cu pofta o bucata mare - mare !!!
RăspundețiȘtergerePrune, cocos, scortisoara! Parca simt mirosul acestei prajituri minunate.
RăspundețiȘtergerevai ce bine arata.. :D
RăspundețiȘtergereimi plac mult prunele... sper sa am cand sa incerc si eu prajitura..
te pup!
Delicioasa!
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura cu prune, imi place mult de tot!!!! Am retinut reteta...si inca ceva...ce idee buna..strecuratoarea de ceai folosita pentru pudrarea zaharului,,,excelent...iar am invatat ceva >:D<
RăspundețiȘtergereO prajitura delicioasa de sezon!
RăspundețiȘtergerePup si seara frumoasa!
simpla,rapida si foarte bunaaaaaaaaaaaaaaa
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos tuturor! :* :* :*
RăspundețiȘtergere