File de porc in foietaj
* 200 g aluat foietaj
* 500 g file de porc
* 2 linguri mustar
* boia de ardei
* rozmarin
* cimbru
* 3-4 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4Bt0-aUQxI/AAAAAAAAFd8/3MJ8l2XGxaw/s400/DSCF9004+copy.jpg)
Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4Bt7-LY7wI/AAAAAAAAFeE/m3lwVQQn5jg/s400/DSCF9010+copy.jpg)
Scoatem carnea din folie si o punem intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si o prajim usor pe toate partile.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4BuDPbGm4I/AAAAAAAAFeM/LD-1MsFgMLM/s400/DSCF9012+copy.jpg)
Scoatem pe un prosop absorbant si lasam la racit.
Foaia de aluat de foietaj, o intindem putin cu sucitorul, daca mai este nevoie. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.
Bucata de carne o punem pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Incepem sa "impletim" fasiile de alaut, aducand cate o fasie peste bucata de carne, suprapunandu-le, sa nu se desfaca. La sfarsit va arata ca o impletitura in 3 :)
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4BuKukjFQI/AAAAAAAAFeU/4jvCceXMUOY/s400/DSCF9019+copy.jpg)
Ungem cu galbenus de ou, presaram cu susan
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4BuT4qg_eI/AAAAAAAAFec/x2EaeeIi7Lo/s400/SSA40005+copy.jpg)
si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si carnea este gata.
Se serveste cald cu garnitura de patate duchesse.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu