Lady's Cake
Avem nevoie de:
* Pentru blatul alb:
* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 1 lingura amidon
* 2 linguri faina
* esenta de vanilie
* 5 g praf de copt
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.
* Pentru blatul maro:
* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 1 lingura amidon
* 1 lingura faina
* 1 lingura cacao neagra
* esenta de rom
* 5 g praf de copt
Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.
* Pentru mousse de cocos:
* 2 oua
* 5 linguri zahar
* 100 g nuca de cocos
* 350 ml lapte
* 3 linguri amidon
* 250 ml frisca lichida
* 5 g gelatina
Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase. Lasam la racit.
Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.
* Pentru crema ganache de ciocolata:
* 200 g ciocolata amaruie
* 250 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.
* Pentru decor:
* bomboane Raffaello
* 100 g pesmet de biscuit
Pentru decor am facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.
Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila.
Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.
Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos :) de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.
Chiar ti-a iesit frumos tortul. Sectiunea e tare apetisanta.
RăspundețiȘtergereImi place si cum arata pesmetul, se vede ca e intr-adevar fin.
superb! la multi ani!
RăspundețiȘtergereMai omorat, tortul arata absolut minunat si mai sunt si fan nuca de cocos, superb. La multi ani si pt 8 Martie, iti doresc o primavara insorita si cu multe realizari.
RăspundețiȘtergerearata senzational,de altfel la fel ca toate minunatiile pe care le faci!felicitari pt munca si daruirea de care dai dovada.ai un blog superb si extrem de apetisant:)
RăspundețiȘtergereDraga Niha , La multi ani! De ziua noastar iti doresc sa ai o zi pe masura sufletului tau. Si acum , daca tot ti-am facut asa o urare frumoasa...dai si tu o felie din tortul ala?
RăspundețiȘtergereun tort cu adevarat special!!
RăspundețiȘtergereIti doresc un 8 martie fericit, la multi ani!
RăspundețiȘtergereDraga cuscra, iti doresc din inima sa ai un 8 Martie minunata, sa fii fericita si mai ales iubita !
RăspundețiȘtergereLa multi ani !
Aaa, astept si eu o feliuta, ies in balcon...
Pupici !
la multi ani!arata foarte bine tortul!cred ca nu a mai ramas o feliuta si pt mine!?dar nu-i nimic sa sambata il fac si eu:))
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani draga mea!! Iti doresc un 8 Marie plin soare si caldura si o primavara minunata!! Te pupic!!
RăspundețiȘtergerela multi ani si multe torturi superbe ,ca acesta! a mai ramas vreo firimitura si pt. mine?
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereTortul este minunat! Sa mai spun ca vreau si eu o feliuta?!:)
Un tort special. La multi ani si o primavara frumoasa. Sanda
RăspundețiȘtergereminunat tort ai facut.si mie imi place cocosul dar cu eu nu-s asa priceputa fac tortulete simple.pupici si La multi ani pentru 8 Martie
RăspundețiȘtergerefain tort ! felicitari !
RăspundețiȘtergereAcest tort m-a dat pe spate.Foarte frumos si elegant.Mi-am scos reteta si pe 15 Martie vreau s-o prestez pentru ziua surori mele.Multumesc Miha.
RăspundețiȘtergereArata de-a dreptum minunat!
RăspundețiȘtergereDac-as putea, as aduna toate bomboanele Rafaello pe o singura felie...pt. mine, hi, hi, hi!
RăspundețiȘtergereNu stiu de care sa ma apuc mai intai: de tort sau de Rafaello?
A-pe-ti-sant!
Bravo, Miha!
Pupici!
Miha,am intimpinat probleme mari la blatul de tort:)...mie una nu mi-a crescut si au ramas foite de blat subtirele ca la dobos.Oare de ce?am adaugat si praf de copt dar n-a mers.Merge cred ca si altfel de bat.Nu?Mersi.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de urari si aprecieri tuturor! O primavara frumoasa, luminoasa si calda va doresc!
RăspundețiȘtergereParadis draga mea, blaturile sunt subtirele, ca si cele de la rulada. Am mai folosit genul asta de blat si la alte torturi si n-au fost probleme. Daca tu vrei sa folosesti alt blat, desigur ca se poate. De ce nu?
RăspundețiȘtergereMa gandesc ca poate a fost prea putina compozitie pentru tava pe care ai folosit-o!? :-s
ti-am descoperit blogul de curand.
RăspundețiȘtergerepana acum am facut doar krem a la krem care a iesit f f f bun.
vreau sa fac acest tortulet zilele astea. spune-mi te rog, pesmetul de biscuit se face, banuiesc, din biscuiti macinati la robot? eu sunt praf in ceea ce inseamna bucataria. si ce biscuiti ai folosit?
multumesc mult pt informatie!
o zi frumoasa iti doresc!
A.M multumesc! Ma bucur ca iti place aici la mine. :)
RăspundețiȘtergereDa, pesmetul de biscuit l-am facut din biscuiti obisnuiti, macinati la robot. Poti folosi orice fel de biscuiti, de care ai sau de care va plac.
O zi buna iti doresc.
Arata f.bine tortul tau Miha!Ma gandeam sa il fac de Revelion...sau imi poti recomanda tu un tort?ms
RăspundețiȘtergereElena, tortul e foarte bun si, zic eu, potrivit pentru o seara festiva.
RăspundețiȘtergereDaca vrei ceva racoritor, fara "putina ciocolata" :)) poti incerca Lemon Cake. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/03/lemon-cake.html
Mersi Miha!da cred ca merg tot pe aceasta varianta de tort, ca sa fie pe placul tuturor!
RăspundețiȘtergereNu inteleg ceva, la crema decocos , amestec 350 de lapte cu cocos., dar la oua CARE LAPTE MAI PUN? TE ROG AS VREA SA FAC TORTUL SI NU PRICEP.
RăspundețiȘtergeresi cocosul stors can il adaug, cred ca sunt o toanta te rog ajuta-ma
RăspundețiȘtergereCristina, in lapte inmoi nuca de cocos. Apoi nuca de cocos o pui la scurs, iar laptele rezultat il folosesti la crema de oua. Poti folosi lapte de cocos cumparat si atunci poti sari peste etapa aceasta.
RăspundețiȘtergereNuca de cocos nu am folosit-o. Daca vrei o poti pune, rau n-are ce sa fie.
AAAAaaaa, am inteles de ce ai folosit nuca de cocos, ms ca mai luminat.
RăspundețiȘtergereScz , dar mai am o intrebare, la crema de cocos ouale le pun intregi sau doar galbenusurile?
RăspundețiȘtergereCristina, le-am pus intregi. ;)
RăspundețiȘtergereM-am aprovizionat cu de toate iar maine vreau sa il incerc, scz daca te-am inebunit cu intrebarile, ms de raspunsuri. Te pup.
RăspundețiȘtergereTin pumnii sa iasa perfect. ;)
RăspundețiȘtergereDaca mai ai ceva nelamuriri...cu drag oricand.
Am pus de dimineata cocosul cu lapte, cat lapte ti-a iesit tie, ca mie mi-a iesit f putin cam 150 ml..crezi ca ajunge?
RăspundețiȘtergereCristina, eu am pus cocosul intr-o strecuratoare, l-am lasat sa se scurga bine, apoi l-am presat bine cu o lingura. Nu stiu sa-ti spun exact gramajul, nu m-am mai gandit sa masor dupa aceea. :(
RăspundețiȘtergereSa iti spun ce a iesit si ce nu mi-a iesit, am facut un singur pandispan ptr ca eram in criza de timp ( dormea pitica), a iesit super, crema de cocos mi s-a "grisat" la fiert nu stiu dc, am aruncat-o , se simtea efectiv ca grisul cu lapte, crema de ciocolata cu frisca a iesit putin c-am moale dar ok( am folosit ciocolata menaj, nu am fost satisfacuta delok de gust, pina acum foloseam Poiana sau Milka, nu stiu ce mi-a venit sa cumpar menaj)bomboanele de rafaelo au iesit dementiale, in final crema de cocos am inlocuit-o cu o crema alba din ciocolata cu frisca si am mijat-o, dar la gust dinou nu am fost multumita ( era cioco Poiana) avea gust de lapte praf, poate imi spui tu ce cioco folosesti, dar familionul tot a devorat jumatate de tort, chiar daca eu eram nesatisfacut-a de gust.
RăspundețiȘtergereCristina, probabil ca ai dat crema in fiert de s-a "grisat". Cu un mixer vertical/blender ai fi rezolvat problema, nu trebuia sa o arunci.
RăspundețiȘtergereCrema de ciocolata a iesit moale din cauza ciocolatei de menaj, nici eu nu ma impac deloc cu ea, nu-mi place.
Eu folosesc ciocolata amaruie luata de la Carrefour (marca lor, e in ambalaj galben, gramaj 200 g). E tot un fel de ciocolata de menaj, doar ca are procent mare de cacao si este foarte buna la gust. Ciocolata alba folosesc de la Primola.
Pana la urma, tot raul spre bine. Daca familionul a fost incantat de rezultat, asta e tot ce conteaza.
buna miha acest tort vreau sa-l fac sambata pt duminica de ziua fetitei mele ,vreau sa te intreb cat de usor de taie tortul?biscuitii rasi nu o sa cada sau peste noapte crema alba va absoarbe putin biscuitii ,nu vreau sa ratez mai ales ca o sa vina si cativa invitati ,in rest sunt lamurita cu celelalte mai ales ca am mai facut prajituri de-ale tale si au iesit super...
RăspundețiȘtergereBuna Cris.
RăspundețiȘtergereTortul se taie foarte usor si frumos, fiind facut cu mousse.
Primul strat de pesmet de biscuit, va fi oarecum absorbit de crema, adica se lipeste bine de tort. Cel de-al 2-lea strat care-l pui a doua zi e pur de design, s-ar putea sa mai cada din el, dar nu de tot. :)
La multi ani in avans fetitei. Si nepotica mea e nascuta tot pe 13. ;)
Daca mai ai nelamuriri, sa-mi scrii. Pupici!
am cumparat tot ce imi trebuie dar nu am gasit amidon ce as pute sa pun ca inlocuitor? faina ?
RăspundețiȘtergereDa, poti folosi faina! ;)
RăspundețiȘtergerebuna,pot adauga in jurul blatului bilute de rafaelo si apoi sa pun crema de cocos!
RăspundețiȘtergerepentru o tava de 42/29 detasabila,crema de cocos sa iese mai inalta sa o fac dubla sau tripla,am luat lapte de cocos?
RăspundețiȘtergerePentru blat cantitatile ar trebui triplate, pentru crema cred ca ar fi ok numai dublate. Dar daca vrei un strat de crema generos tripleaza si pentru crema. :)
RăspundețiȘtergere