Rulada turceasca
Rulada turceasca |
* 500 ml lapte
* 100 g zahar
* 75 g faina
* 25 g unt
* esenta de vanilie
* 100 g nuca de cocos
* 100 g nuca macinata
* 200 ml frisca lichida
Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.
In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata
si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.
Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat Gaby. :)) Sa traiesti Gaby, sa traiesti. :))
Arata excelent si pe deasupra si simple de facut...;;)
RăspundețiȘtergereimi place tot ce e cu cocos.arata grozav prajiturelele tale.tare mai esti harnicuta !
RăspundețiȘtergereDa ce bine arata !!! Da ce bine mi-o sta azi, in vizita la tine...!!!
RăspundețiȘtergereCe nebunie de rulada! Pare usor de facut, cred ca am s-o incerc si eu.
RăspundețiȘtergereNu stiu daca ti-am mai spus, imi place mult noul look al blogului.
Weekend placut!
Wow ce fain arata si cred ca se topeste in gura...bravo! Jos palaria!
RăspundețiȘtergereEsti o minunata sursa de inspiratie pentur mine! Multumesc!
RăspundețiȘtergerePe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html
arata fenomenal!!!!! si este o reteta foarte interesanta!
RăspundețiȘtergereCa de obicei , m-ai lasat fara cuvinte si balind pe tastatura...arata intr-un mare fel exceptional minirulada ta...si cred ca e asa de pufoasa , ca se topeste efectiv in gura...Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereFoarte buna rulada,am facut-o si eu dar cred ca am gresit ceva pentru ca nu mi s-a rulat asa ca la tine,dar s-a mancat si asa.Sambata o voi incerca din nou.Te pupam de la malul marii si iti multumim pentru toate bunuturile!!!Felicia (Mangalia)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Felicia pentru cuvintele frumoase.
RăspundețiȘtergereCe anume nu ti-a iesit? Poate a fost prea moale compozitia?
Pur si simplu minunata e aceasta rulada! Inca o reteta, inca un succes :D !
RăspundețiȘtergereMultumesc Andra! :)
RăspundețiȘtergerebuna amsi eu o intrebare inainte sa pui nuca de cocos se pune folie ceva?rulada arata super bine si as vrea sa incerc si eu sa o fac
RăspundețiȘtergereKerim, nuca de cocos se pune direct in tava, fara folie. Nu este necesara, dar daca vrei sa-ti iei o masura de siguranta poti pune.
RăspundețiȘtergereMultumesc si ma bucur ca-ti place!