Briose cu branza

marți, 27 aprilie 2010



* 3 oua
* 200 g zahar
* 150 g unt
* 250 g branza de vaci
* 4 linguri suc de mere
* 200 g faina
* 2 linguri amidon
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Nu e altceva decat reteta de la guguluf auriu cu branza, doar ca am copt in forme de briose si am pus suc de mere in loc de portocale. Copiilor le plac mai mult.

Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Se adauga apoi pe rand sucul de mere, untul moale si branza de vaci. Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna in forme



si se da la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se lasa la racit, dupa care se scot din forme si se pudreaza usor cu zahar.

Share This Post

5 comentarii:

  1. SI ASTEA PAR LA FEL DE BUNE SI FOARTE PUFOASE, FELICITARI

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha, am facut briosele astea minunate in weekend. Am umblat putin la reteta si am inlocuit o parte din unt cu iaurt. Au iesit f bune! Sunt delicioase asa cu branza, f bune si pentru copilasi. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Poliana...pentru copii sunt minunate. ;)

    Pup si o saptamana buna iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Emilly, in functie de cat de mari sunt formele de briose, 12-15 bucati.

    RăspundețiȘtergere