Ceafa de porc cu legume in vasul roman

marți, 25 mai 2010



* 3 bucati groase de ceafa de porc
* 6 cartofi
* 1/2 ardei rosu
* 200 g porumb congelat
* 4 catei de usturoi
* 1 ceapa
* sare si piper
* oregano

Vasul si capacul se vor tine in apa rece 20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel se va crea un strat de aburi ce ajuta la procesul de gatire

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.

Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece. Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb. Condimentam daca mai este necesar.

Punem carnea deasupra, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri de apa.



Dam la cuptor la foc mediu pana legumele si carnea sunt fierte. Se scoate capacul si se mai tine cateva minute pana se rumeneste carnea.

Share This Post

Un comentariu:

  1. Bine ai venit in clubul iubitorilor vasului de lut roman. Asa ca ies toate mincarurile mult mai gustoase??? Imi place ca ai si specificat cu "baia2 vasului, care este foarte importanta si pentru pastrarea vasului. Plus, cuptorul nu are voie sa fie preincalzit! o saptamina minunata! In prietenie, cami

    RăspundețiȘtergere