Gem de capsuni
* 1 kg de capsuni
* 500 g zahar
Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita.
Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de jumatate de ora sau mai mult, in functie de cat de gros/legat vreti sa fie gemul. Trebuie tinut cont ca atunci cand se raceste gemul se ingroasa destul de mult.
Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se raceste.
Daca se prepara pentru iarna, se va turna fierbinte in borcane. Acestea se capseaza si se lasa sa se raceasca lent, invelite intr-o patura.
Optional, se poate adauga in gem si zeama de la o lamaie.
Que rico se ve esto, tiene que estar delicioso con pan, como esta en la foto. Un saludo
RăspundețiȘtergereMmmmm... ce bine arataaa...
RăspundețiȘtergereExcelent arata!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Miho, m-ai facut sa ma duc in piata dupa capsuni si sa ma apuc de facut gem! Brava!
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata !!!
RăspundețiȘtergerece bine arata:X
RăspundețiȘtergereMultumesc! :*
RăspundețiȘtergere