Prajitura cu bombite de branza cu cocos
* Pentru blat:
* 5 oua
* 150 g zahar
* 3 linguri ulei
* 50 g cacao
* 100 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de rom
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
* Pentru bombitele de branza:
* 250 g branza de vaci
* 50 g nuca de cocos
* 50 g zahar
* 2 galbenusuri
* 3 linguri amidon
Branza se mixeaza bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Cu mainile umezite se formeaza bombitele.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,
apoi se acopera cu aluatul cu cacao pentru blat.
Se da tava la cuptor la foc mediu, pana blatul trece proba scobitorii, in jur de 25 de minute.
* Pentru sosul de ciocolata:
* 4 linguri cacao
* 2 linguri zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa
Cacaoa o amestecam cu zaharul si o "desfacem" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul. Mai dam cateva clocote si lasam la racit.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.
O adaptare in stilu'-mi caracteristic :)) dupa reteta Nataliei.
!!!!
RăspundețiȘtergerevery different.
and very tasty.
I wish you a happy Sunday
Dupa combinatii, pare aromat. Trebuie incercata! O duminica placuta! Cami
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu!arata foarte bine,numai bunataturi faci tu aici!pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereExcelent arata ador toate deserturile tale !
RăspundețiȘtergereTiene una pinta estupenda. Esta receta la voy hacer pronto con tu permiso. Saludos
RăspundețiȘtergereAcum o am si eu la racit aceasta prajitura, impresii deseara, te pup.
RăspundețiȘtergereAbia astept impresii Cristina! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag!
Mii de laude pentru aceasta prajitura, foarte buna. A iesit exact ca in poza, dar parca totusi eu as fi pus putina vanilie in compozitia de bombite, data viitoare.
RăspundețiȘtergereBravo Cristina. Felicitari!
RăspundețiȘtergereDesigur ca poti pune si arome. In functie de preferintele voastre.
Ce reteta ingenioasa...Imi poti spune cam cati ml de apa trebuie la sos (cat e de mare paharul)?
RăspundețiȘtergerePaharul e de 150 ml.
RăspundețiȘtergereMultumesc! :)