Budinca de clatite cu ciocolata
Budinca de clatite cu ciocolata |
* 8 clatite
* Umplutura clatite:
* 300 ml lapte
* 50 g zahar
* 2 galbenusuri
* 1 lingura amidon
* 3 linguri cacao
* esenta de rom
Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.
* Budinca:
* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 250 ml frisca lichida
* esenta de vanilie
Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.
Clatitele se prepara dupa reteta preferata. Eu de obicei le prepar dupa aceasta reteta.
Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.
Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite.
Turnam deasupra sosul pentru budinca
si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.
Vai ce-mi faci tu mie Mihaela;m-ai atins unde trebuie cu aceasta rețetă minunata!
RăspundețiȘtergerece idee, ce bunatate
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. Sie usor de pregatit. In we execut si eu o portie
RăspundețiȘtergereQue rollos más ricos, esto se ve de lujo.
RăspundețiȘtergereMe copio tu receta para probar. SAludos
suna bineeee!
RăspundețiȘtergereFoarte buna reteta,chiar nu ma gandeam,simplu si foarte bun,toata lumea a fost incantata,am tinut tava o noapte la frigider si a doua zi era perfecta.Multumim si felicitari pentru blog.
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu pentru aprecieri! Si ma bucur mult ca v-a placut.
RăspundețiȘtergere