Cheeseburger

duminică, 17 octombrie 2010


* 1 piept de pui
* 1 ceapa mica
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* 2-3 linguri ulei de masline
* 1 lingura boia de ardei
* 1 lingurita busuioc
* 1 lingurita oregano
* 1 lingura otet balsamic
* 1 lingura mustar
* sare si piper


* Pentru servire:

* felii de cascaval
* mustar si ketchup
* castraveti murati
* felii de rosii
* cartofi prajiti
* chifle din faina integrala

Urmand ghidul unui burger aproape perfect, am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :)))
Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti pune putin ulei sau unt topit, daca vi se pare prea uscata.

Se amesteca intr-un castron carna tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt, otetul balsamic, mustarul, oul si condimentele. Se framanta pana se obtineo pasta bine legata.

Se intinde amestecul pe o folie alimentara unsa cu ulei, apoi cu o forma rotunda se decupeaza burgerii. Burgerii astfel obtinuti se pun pe un platou uns cu ulei si se dau la rece pentru cateva ore.


Intre timp se prajesc cartofii, rosiile se taie rondele si castravetii murati feliute. Chiflele se taie in doua.
Burgerii se frig pe gratarul incins la foc mediu, avnd grija sa nu se usuce prea tare. cand se intorc pe o parte se pun deasupra feliile de cascaval si se prajesc pana acesta incepe sa se topeasca.

Pe partea de jos a chiflelor se pun cativa cartofi prajiti, o felie de rosie, cate un burger cu branza, se unge cu mustar si ketchup, din nou rosii, castraveti murati si cartofi prajiti. Se acopera cu capacul chiflei.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Imi ploua, MIha, rau de tot! Sunt fff sigura ca nici nu se compara cu cei de la "buticurile de profil". Ma inscriu si eu la unul!

    RăspundețiȘtergere