Tort cu crema dubla de ciocolata

joi, 7 octombrie 2010



* Blat:

* 5 oua
* 5 linguri zahar
* 3 linguri ulei
* 5 linguri faina
* 1 praf de copt
* 3 linguri bilute de ciocolata
* esenta de vanilie


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

* Crema:

* 250 g mascarpone
* 300 ml frisca lichida
* 100 g ciocolata amaruie+50 ml frisca lichida
* 100 g ciocolata lapte+ 50 ml frisca lichida

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

* Decor:

* 300 ml frisca lichida
* bilute de ciocolata

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.


Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Share This Post

14 comentarii:

  1. Cat de frumos este............nu m-as da in laturi de la acea sectiune.....hihihi.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha, arata super! Iar pentru ca ai pus si mascarpone...m-ai nimerit la fix, ador mascarpone si l-as pune in toate cremele posibile :-)
    Legat de reteta, de care frisca ai folosit? Din smantana sau vegetala? Puup si sar'na de reteta ! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pffuiiii, ce bine arata. Crema de mascarpone in crema de cioco e divina, am incercat si eu un tort asa (de fapt mai multe), e mult mai buna decat cu unt. Miam, miam. Mi-e o pofta.....

    RăspundețiȘtergere
  4. ce sectiune divina,mi-ai facut pofta de tort...

    RăspundețiȘtergere
  5. Haces unas tartas tan ricas, esta se ve increible. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Maria!
    Cu drag te-as servi cu o felia daca n-ai fi asa departe. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Petit Foury,multumesc mult!
    Pentru crema am folosit frisca (smantana)lichida de la Milli, iar pentru ornat vegetala de la Meggle.

    RăspundețiȘtergere
  8. Laura, ne potrivim la gusturi. :)) Si mie imi place mascarpone tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Craita, multumesc!
    Ai facut tort? :)) Sau a fost numai pofta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Jose Manuel, multumesc. Esti tare dragut! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Felis, draga mea! Te pup!

    RăspundețiȘtergere