Pogace-paine sarbeasca
* 250 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 400 g faina integrala
* 1 lingurita sare
* 1 lingura zahar
* 100 g unt
* mac
Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, dupa care se imparte in 12 parti aproximativ egale, de 50-60 g fiecare.
Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul pe masa usor infainata intr-o lipie de cca 10 cm diametru.
Pe rand, fiecare lipie se trece prin unt topit si se aseaza circular intr-o forma rotunda, astfel incat lipia pe care o puneti sa acopere o mare parte din lipia precedenta.
Se lasa la crescut din nou, in jur de 20 de minute, se unge cu putin unt ( sau galbenus de ou desfacut in lapte) se presara cu mac (sau susan) si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Se serveste calda, rupand bucati dupa forma lipiilor.
Sursa
Minunat
RăspundețiȘtergere