Clatite cu branza de vaci la cuptor
Clatite cu branza de vaci la cuptor |
* 2 oua
* 100 g zahar
* 100 g iaurt
* 250 ml lapte
* 2 linguri ulei
* esenta de vanilie
* 2 cani faina
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite.
* Pentru umplutura:
* 250-300 g branza de vaci
* 1 galbenus
* 3 linguri zahar
* esenta de rom
Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam si galbenusul. Daca branza este prea moale se poate adauga 1 lingura amidon.
Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Dupa ce le-am terminat de copt, clatitele se taie in 2. Pe fiecare bucata punem cate 1 lingura de branza, marginile se aduc inspre interior,
apoi se ruleaza.
De la Natalia am invatat asta. :))
Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra
si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.
Se servesc calde stropite cu lapte condensat.
imi ploo in gura de pofta ...:)
RăspundețiȘtergereMINUNATA RETETA MIHA!
RăspundețiȘtergereAm mancat clatite dastea pe undeva in Buvovina.
RăspundețiȘtergereSunt delicioase incercatile!