Rulada de cartofi
Rulada de cartofi |
* 4 cartofi
* 1 ou
* sare si piper
* nucsoara
* 3-4 linguri faina ( cat sa se lege compozitia)
* Pentru umplutura:
* 2 carnati cabanos
* 100 g cascaval
* patrunjel verde tocat
* Pentru invelit rulada:
10 felii subtiri bacon
Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti si furculita intra cu usurinta in ei, se scurg de apa, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Se adauga oul, apoi faina si se omogenizeaza.
Pe o folie alimentara unsa cu putin unt si cu mainile usor infainate se intinde compozitia de cartofi in strat subtire de cca 1 cm.
Cabanosul se taie rondele subtiri, cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, iar patrunjelul se toaca marunt. Se repartizeaza rondelele de cabanos peste blatul de cartofi,
se acopera cu cascavalul ras si se presara cu patrunjel.
Ajutandu-ne de folie rulam blatul de cartofi cat mai strans posibil.
Din feliile de bacon se face o impletitura dreptunghiulara (sau patrata, in functie de tava in care veti coace) asa cum am mai aratat si la reteta de Drob de pui in bacon.
Se pune rulada de cartofi pe mijlocul impletiturii, se inveleste si se modeleaza cu mana, apoi ( cu atentie!) se transfera intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (eu am pus doar pe fundul tavii).
Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. In timpul coptului se verifica din cand in cand si se mai scurge din grasimea topita.
Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza.
ce buna!
RăspundețiȘtergereprea multa munca pt mine :d :))))
ce faina e Miha,delicioasa! exact pe placul meu,bine ca ai lasat puii aia sa mai respire putin :))) ti pup.
RăspundețiȘtergerebuna rau, vb lui gaby, prea multa munca pt mine :)):)):))
RăspundețiȘtergereSuper fain arata ! si ce buna tre sa fie...
RăspundețiȘtergereExcelent arata , eu cand vad impletitura de bacon cedez :))))) orice ar fi trebuie sa fie excelent in ea :)
RăspundețiȘtergereMai, ce imaginatie... gustoasa! Tre sa fie o nebunie!
RăspundețiȘtergereGaby...si pentru mine...dar cateodata ma mai apuca. :))
RăspundețiȘtergereClaudia, ai tu o treaba cu puii mei. :)))
RăspundețiȘtergereDe fapt ai tu dreptate, cre ca daca le-as da carnati sa pape n-ar mai face mofturi. :)))
Dana...si tu Brutus? :))))
RăspundețiȘtergereLia, multumesc! Pup!
RăspundețiȘtergereSilvia, sa stii ca de cand am descoperit baconul asta, nu-mi mai lipseste din frigider. :)))
RăspundețiȘtergereNatalia, ai curaj sa-ncerci? :))))
RăspundețiȘtergereGrozava reteta! Si eu vreau sa o fac pe maine, dar am o nelamurire,- baconul folosit de tine este crud? Arata nemaipomenit, eu cat am cautat nu am gasit nimic nici macar sa semene, asa ca am luat ceva sunculita condimentata, voi vedea cum voi improviza, daca nu o sa fie OK ma voi gandi la imaginile postate de tine!! Numai bine si week-end fain, se spune la noi in Ardeal!
RăspundețiȘtergereGeta, pe ambalaj scrie "produs fiert si afumat".
RăspundețiȘtergereBaconul este gata feliat. L-am preferat asa, pentru ca oricat m-as stradui nu reusesc sa-l tai atat de subtire.
Ma bucur ca ti-a placut reteta, sper sa va placa si voua.
Week-end minunat si voua.