Ciocolata de casa cu nuci (2)
Ciocolata de casa este unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipseste niciodata la mesele de sarbatoare. Ca o veti prepara in varianta cu unt sau in cea cu margarina, ca cea de fata, va fi la fel de delicioasa.
* 250 g zahar
* 250 g lapte praf
* 200 g margarina Rama Maestro
* 50 g cacao
* 150 ml apa
* esenta de rom
Apa si zaharul se pun la fiert. Se fierbe pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura.
Adaugam margarina Rama si amestecam bine pana se topeste si omogenizam.
Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cacao. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, adaugam nuca taiata bucati si esenta de rom.
Compozitia obtinuta o intindem pe hartie de copt sau intr-o tava unsa cu margarina Rama , la grosimea dorita si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Mie personal imi place mult mai mult dupa vreo 2 zile, timp in care a stat neacoperita la temperatura camerei. Se usuca si capata o consistenta usor crocanta. Mmmm...delicioasa! :))
Nu am mai mancat o ciocolata de casa de foarte multa vreme .:-s daca mai ai astept si eu cuminte o bucatica ;;)
RăspundețiȘtergerePup
Nici eu n-am mai mancat de multa vreme. Chiar mi-e dor de gustul ciocolatei pe care o facea mama acasa. Foarte bine ti-a iesit Miha! Felicitari! Cred ca e foarte, foarte delicioasa!
RăspundețiȘtergereBravo , Miha! Cred ca o sa fac si eu. Mi-ai dat o ideee.
RăspundețiȘtergereFoarte bun, si mama mea a facut
RăspundețiȘtergereFac foarte rar ciocolata de casa,n-am mai mancat cam de multisor,cred ca am sa o fac si eu ,arata foarte bine si de gustoasa nu cred nu ca am ce comenta yammy!pup!
RăspundețiȘtergerearata super ok
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergerefffffff buna am incercat bravoooo
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut! :)
RăspundețiȘtergereUn Paste fericit iti doresc!