Fursecuri spirale
Fursecuri spirale |
* Pentru partea maro:
* 1 ou
* 125 g unt
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata amaruie
* esenta de rom
* 1 lingura cacao
* 1 lingurita praf de copt
* ~ 2 cani de faina
* Pentru partea alba:
* 1 ou
* 125 g unt
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata alba
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* ~ 2 cani de faina
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde)si se lasa la racit.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.
Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.
Pe masa usor infainata se intind cele 2 parti de aluat, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm. Se suprapun cele 2 foi, apoi se ruleaza strans pe latura mare.
Taiem felii groase de cca 1-1.5 cm cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei bucati de ata. Feliile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca pe margini.
N-am mai apucat sa le fac poze individuale, le-am pozat direct in cosul cu bunatati pregatit pentru Mos. :))
Foarte gustot, as minca linga cafea
RăspundețiȘtergerebuna miha.vreau sa te intreb daca in locul hartiei de copt merge si tava asa unsa si tapetata cu faina.nu am tot timpul hartie de copt iar fiicei mele ii plac mult fursecurile.le adora de aceea iti multumesc ptr retetele de fursecuri si ptr toate retetele tale minunate.te pupici.carmen
RăspundețiȘtergereBuna Carmen. Merg si fara hartie de copt, nu sunt lipicioase avand unt in compozitie.
RăspundețiȘtergereAm facut biscuitii acestia de 2 ori pana acum. Pe langa faptul ca sunt aspectuosi sunt si fff buni, si merg de minune cu un pahar cu lapte. Felicitari pentru reteta si idee! te pup
RăspundețiȘtergerePupici Poliana, ma bucur tare mult ca v-au placut! :*
RăspundețiȘtergere