Salata de cartofi cu maioneza
* ~ 1 kg cartofi
* 1 ceapa
* sare si piper
* Maioneza:
* 1 galbenus de ou fiert tare
* 150 ml ulei
* zeama de la 1/2 lamaie
* 1-2 linguri mustar
Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra bine in cartof.
Pentru maioneza, amestecam galbenusul de ou sfaramat cu putina sare si o lingura de mustar. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, punand la inceput cate putin ulei. Cand incepe sa se lege se stropeste cu putina apa rece si se continua cu uleiul. Dupa ce am terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Dupa gust, se mai poate adauga zeama de lamaie si/sau mustar.
Cartofii fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un castron, apoi adaugam ceapa tocata marunt ( sau taiata julienne, dupa preferinta), sare si piper dupa gust, albusul de ou dat pe razatoarea cu ochiuri mici si la sfarsit maioneza. Amestecam usor pana la omogenizare.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura.
Eu as fi pus si niste masline...
RăspundețiȘtergereCred ca as manca salata din asta pana as pocni! E tare buna!
RăspundețiȘtergereMmm!!! me encanta la ensalada de papas con mayonesa, yo le pongo muchoooo perejíl, me gusta como combinan. Besos.
RăspundețiȘtergereai mei manaca salata asta cu mare aplicatie de 27 de ani.e tare buna ! simpla,dulce,fara masline si gustoasa.a fost printre primele feluri de mancare facute de mine,proaspat maritata fiind si ziceam ca eu am inventat-o.piesa de rezistenta a fost timp de multi ani (27 !!?)Atata ca eu pun 2 cepe mari la 1 kg de cartofi.
RăspundețiȘtergereImi place foarte tare, dar eu pun si oua
RăspundețiȘtergereIntamplator am dat peste una din retetele tale aici: http://retetedeprajituri.eu/2010/12/cuina-banateana/ , ma indoiesc ca are acordul tau. Am gasit de asemenea si o reteta de-a mea si o sumedenie luate de la gourmandine.
RăspundețiȘtergereMinoki, tu poti si pune si masline, daca doresti. :))
RăspundețiȘtergereIulia, si mie imi place mult. ;) Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Yanina! :)
RăspundețiȘtergerePansy, eu pun mai putina, ca altfel n-o mananca piticii. :)) Cred ca e foarte buna si cu mai multa ceapa.
RăspundețiȘtergereReteta e veche intr-adevar...ne facea si mama acasa de multe ori.
Bianka, multumesc. :)
RăspundețiȘtergereVio, multumesc de atentionare.
RăspundețiȘtergereFoarte urat din partea lor. Un site construit pe munca altora si pe furtisaguri.