Spirale cu ciocolata
500 g faina
50 g zahar
100 g unt
10 g drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
150 g ciocolata cu lapte
Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.
Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.
Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.
Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei.
Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.
Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte
si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Foarte gustos, poate fi foarte bun
RăspundețiȘtergerebuuuun!
RăspundețiȘtergereFoarte bun ! Foarte frumoas! Foarte...foarte...!
RăspundețiȘtergereyum yum ...ce pufosenii!
RăspundețiȘtergereCe intelgient
RăspundețiȘtergereYammy!!!
RăspundețiȘtergereMmm... ce bunatate si ce bine arata!
RăspundețiȘtergerePe curand.
Ca de obicei, numai bunatati prepari!
RăspundețiȘtergereo,ce bine arata si ce pofta mi-ai facuut!!!
RăspundețiȘtergerearata f bn. as putea sa le umplu cu mere sau cu altceva?
RăspundețiȘtergereMultumesc tuturor de aprecieri!
RăspundețiȘtergereAnonim, sigur ca poti folosi si mere. Sau orice altceva va place...branza, nuca etc...
Seara buna tuturor!
ce bine rumenite sunt,iar cu cioco,decioase!
RăspundețiȘtergereMultumesc Doinita!
RăspundețiȘtergereDaca-s avea masina de paine numai bunatati d-astea as manca....noroc ca n-am!:))
RăspundețiȘtergereCorina, poti framanta aluatul la mana, daca invinge pofta. :))
RăspundețiȘtergerePupici!