Orez cu cascaval si sos de rosii
3 cescute orez
100 g unt
150 g cascaval
1 pahar suc de rosii
sare si piper
patrunjel uscat Kotanyi
Orezul se spala in apa rece. Se clateste de cateva ori, frecandu-l usor intre degete.
Se pune utul la topit intr-o tigaie, apoi se pune orezul si se amesteca. Se toarna 2 cesti de apa (sau cat e necesar sa fie orezul acoperit) se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic. Cand apa a scazut si orezul este fiert se adauga sucul de rosii si cascavalul. Se omogenizeaza, apoi se toarna intr-un vas termorezistent uns cu unt si se da la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate din cuptor si se presara cu patrunjel. Se serveste cald.
Arata incredibil de bine!
RăspundețiȘtergereDa o friptura nu ne dai la asa mandrete de orez?
RăspundețiȘtergereInteresant, dar poate fi foarte bun
RăspundețiȘtergere