Savarine
Acesta este link-ul direct catre "Tortul Amandina", cel ce trebuie votat in acest concurs:
http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP01094
Multumesc inca o data de sustinerea voastra si sper eu sa fiti in numar cat mai mare. :)))
Pentru aluat:
200 ml lapte
250 g faina
7 g drojdie uscata
2 linguri zahar
3 linguri ulei
1 ou
Pentru sirop:
400 ml apa
100 g zahar
3 linguri miere
esenta de rom
Pentru garnitura:
400 ml smantana pentru frisca
2 intaritoare de frisca
1 lingura zahar
sirop din dulceata
Se pune faina intr-un castron si se face in mijloc o gropita in care vom pune drojdia dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala si se lasa sa creasca la loc cald, in jur de 15-20 de minute. Se adauga apoi oul, restul de lapte, zaharul, putina sare si se amesteca cu faina. La urma se pune uleiul. Se amesteca foarte bine compozitia, obtinand un aluat omogen de consistenta unei smantani groase. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald.
Eu n-am avut forme speciale de savarina si am folosit tava de briose.
Se ung formele cu unt, se presara cu faina sau pesmet si se umplu pe 3/4 cu aluat.
Se lasa sa creasca si cand a ajuns in gura formei, se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in forma.
Intre timp se prepara siropul:
Se fierbe apa cu zaharul si mierea. Se dau cateva clocote. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom.
Frisca lichida foarte rece, se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta. Se adauga zaharul (pudra) si inatritorul de frisca si se mixeaza pana devine pufoasa.
Fiecarei saverine i se taie un capacel ( pojghita intarita de deasupra), apoi se insiropeaza foarte foarte bine. Se pun pe o farfurie, se unge fiecare "capacel" cu sirop de dulceata ( puteti folosi orice fel de gem, marmalada, dulceata) si se umplu cu frisca batuta.
Sursa
Sa halim tot !
RăspundețiȘtergereInvizibilule, intai votam si p-aia halim. :)))))
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata,de fel nu imi plac savarinele dar pe astea am sa incerc sa le fac si eu,te-am votat si eu ,ca eu nu am nicio sansa
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Emilia! :* :*
RăspundețiȘtergeremiha, yuuumiiiii...ca de altfel tot ceea ce faci tu! sunt dependenta de blogul tau, intru zilnic (neaparat!!!) pentru a vedea ce ai mai facut si, uneori, reusesti performanta de a ma convinge sa intru in bucatarie - ti-am mai spus asta!
RăspundețiȘtergeredaca nu am cont facebook, nu pot vota???:(
(ilda76)
Ce-mi plac.........mmm.
RăspundețiȘtergereIlda, ma bucur mult ca iti pot fi sursa de inspiratie. :* :*
RăspundețiȘtergereDin pacate, la acest concurs se poate vota doar daca ai cont FB. Pupici! :*
Maria, te invit la o savarina. ;) :*
RăspundețiȘtergereCorect, primesc savarine doar cei care au votat! :)) Eu vreau portia de azi, de ieri, si de alaltaieri, va rog! :)) Se poate si pe cele in avans!
RăspundețiȘtergereTe han quedado de diez, que fantastico.
RăspundețiȘtergereSaludos
Mulţumesc frumos! Ai votul 465 de la mine. Aruncă-mi câteva savarine. :X:X
RăspundețiȘtergerenati, stau o saptamana, zi de zi, si coc la savarine, numai sa castig Kitchen Aid-ul. :))))
RăspundețiȘtergereMultumesc Jose Manuel! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ionix-ul meu drag! :* :*
RăspundețiȘtergereAm papat tot :)sunt preferatele mele
RăspundețiȘtergereMiho, azi nu mai zic yumm yum ci te feleicit ! Bravo tie! fata, tu esti buna de presedinte!
RăspundețiȘtergerefelicitari aveti votul meu ptr.tortul amandina,acum cateva secunde l-am votat,aceasta savarina este minunata nu am mai mancat demult o savarina aici in portugalia din pacate nu se fac,in fine nu stiu ei ce pierd,felicitari ptr.blog il urmaresc de ceva vreme si imi plac retetele dvs.la nebunie
RăspundețiȘtergereMiha, sper sa castigi mixerul, il meriti pe deplin, in fiecare zi pui cate o reteta noua, ma intreb cine mananca atatea bunatati? :)
RăspundețiȘtergereIubesc savarina, eu am alta receta, dar a ta este minunata
RăspundețiȘtergereSi eu am votat,mult succes!Silvia
RăspundețiȘtergerealo! eu nu vreau savarine k am si eu din astea la mine pe blog chiar acum :)))) Eu vreau un tort de ciocolata :D
RăspundețiȘtergereFur si eu una ca arata bestial :))))))))))))) si te-am votata si eu zilele astea :) pupici .
RăspundețiȘtergereNu stiu daca apare primul comentariu :) vreau ca arata bestial si votez ! :)
RăspundețiȘtergereda cine e pe primul loc ca le-am luat la rand si nu am gasit altu cu voturi mai multe ???????
RăspundețiȘtergereDelicioase savarinele!!!
RăspundețiȘtergereTe asteapa un concurs pe blogul meu!
Sper sa ti se para interesant si sa participi :)
O zi buna,
Alina
Pare delicioasa prajitura si nu f.grea !
RăspundețiȘtergereLa "placinte" inainte !
Bafta !
Buna Miha draga! Merci de vizita si comment. Felicitari pentru bunatatile tale culinaresti. Arata de revista savarinele tale. Cred ca am sa-ti "fur" si eu reteta intr-o zi. Pupicei si o primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMai, eu nu am mancat savarine de la tine?? nu po' sa cred:))
RăspundețiȘtergeredeci,cum e regula? adun toate voturile si pt fiecare primesc cate doua? ok, iti zic pe 28 cu cate sa vii:)))
pup miho, zi faina!
Votat
RăspundețiȘtergeream sa o incerc si eu
RăspundețiȘtergereinca nu am facut reteta dar as vrea sa stiu cate savarine imi iese din aceeasta reteta
RăspundețiȘtergereMie mi-au iesit 12 bucati.
RăspundețiȘtergeream facut savarine si au esit delicioase doar ca nu leam ansiropat andeajuns. data viitoate or sa iasa mai delicioaase
RăspundețiȘtergereDa, savarinele sunt bune bune daca-s insiropate foarte bine.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-au placut! :)