Chec din albusuri cu ciocolata
Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi. O idee excelenta as zice! ;)
300 g albus
200 g zahar
100 g unt
150 g faina
100 g lapte praf
1 praf de copt
esenta de rom
50 g ciocolata amaruie
Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.
Turnam compozitia intr-o tava de guguluf ( sau o tava normala de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina
si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou, unde se lasa sa se raceasca bine. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
imi place! o sa-l fac negresit! cu ce pot inlocui laptele praf pt ca nu am, crezi ca ar merge sa-l inlocuiesc cun lapte condensat? un salut, mihaela!
RăspundețiȘtergereCe usor si bun trebuie sa fie !!! <3<3<3<3
RăspundețiȘtergereQué rico!!!. me encantan os bizcochos y ese tiene un aspecto delicioso. besos
RăspundețiȘtergerecat inseamna 300g albus,cate oua?
RăspundețiȘtergereAnonim, un ou de marime medie ( de asta aveam in frigider) are 65 g ( cu tot cu coaja). Din care albus 40 g si galbenus 15 g.
RăspundețiȘtergereMihaela, cred ca poti inlocui laptele praf cu amidon, asta doar ca sa obtii consistenta aluatului. Dar gustul fin si delicios e dat de laptele praf. ;)
RăspundețiȘtergerePupici!
Ana Maria, e tare tare bun.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag! :* :*
Multumesc Anna! Besos! :)
RăspundețiȘtergereMiha , tre' sa fi fost delicios !Ce zic maruntetii ?
RăspundețiȘtergereIl pastram la favo si cand voi avea si lapte praf , ma pun pe treaba .Ms de reteta !Pupici si mult soare !
Este bizcocho te ha quedado precioso, me lo apunto.
RăspundețiȘtergereSaludos
Servesc si eu o feliuta, una, nu doua... asta daca a mai ramas... Pupici !
RăspundețiȘtergereFoarte gustos minunat
RăspundețiȘtergeretare bine arata !am sa incerc si reteta ta.mie cand imi raman multe albusuri,fac prajitura ingerilor,fara grasime sau lapte si iese grozava.la prajitura mea totul e sa o lasi sa raceasca rasturnata,sprijinita pe guguloiul din centru.procedura merge cred ca si la varianta ta.te pup!
RăspundețiȘtergere