Prajitura Blanc
Am intrat in bucatarie si nu stiu cum-necum din neagra a iesit alba. :))) Ce sa fac daca-mi place sa ma joc? :)))
150 g biscuti
75 g unt
Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se toarna apoi untul topit si racit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.
Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.
Pentru crema:
180 g ciocolata alba
50 g unt
350 ml lapte evaporat
15 g gelatina
Gelatina o punem la hidratat in cca 50 ml apa rece.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu untul si jumatate din cantitatea de lapte evaporat. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Incorporam apoi si restul de lapte evaporat.
Turnam in tava, peste blatul de biscuiti si dam la rece pana se intareste.
Intre timp preparam sosul pe care il vom turna deasupra prajiturii. Puteti prepara mai mult, cu siguranta veti dori ca prajitura sa pluteasca in acest sos. :))
Pentru sos:
200 g dulce de leche
lapte
Punem dulce de leche intr-un castron, apoi turnam deasupra lapte rece si omogenizam. Cantitatea de lapte depinde de consistenta pe care doriti sa o dati sosului.
Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia usor si acoperim cu sos.
Que verdadera delicia, esto se ve divino.
RăspundețiȘtergereSaludos
O prajitura spectaculoasa!
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura :P
RăspundețiȘtergereVezi ca ai scris 150 g gelatina,cred ca era 15 :D
Multumesc Andreea! :* Din viteza... :))
RăspundețiȘtergereSaludos Jose Manuel! :)
RăspundețiȘtergereSi buna Adela! ;)
RăspundețiȘtergereMe parece una delicia!!!. tengo que hacerlo porque me ha encantado. un saludo.
RăspundețiȘtergereFaina si alba si cred, tare buna.
RăspundețiȘtergereexcelenta
RăspundețiȘtergereArata superb prajitura Miha! multumesc ca te-ai gandit la provocare, si o sa o afisez in postare, doar sa-mi trimiti poza in atasament :) Pupici!
RăspundețiȘtergereSi zici ca dai si tu maine o feliuta? Doamne ce norocoasa sunt ca am asa prietena!
RăspundețiȘtergereCu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Miha.. O zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereNu numai bun, dar si gustos
RăspundețiȘtergerebai, tu ne exorcizezi!!ha ha ha arta excelent ,pup o zi minunata !!!
RăspundețiȘtergerePräjitura este definitiv gustoasä.
RăspundețiȘtergereCe mä impresioneazä pe mine este faptul cä Tu si Gaby reusiti cu Equipment normal sä scoateti asa Rezultate.Ca de exemplu aicia in Tavä de Chec fäcut Blatul semirotund. Asta numesc eu Creativitate si Indeminare....Respect
superba prajitura , dar ce-i cu adevarat remarcabil e ca scrii si tu intr-un final sursa de inspiratie. In multe din retetele tale se regasesc retetele altor bloggeri. Faptul ca iei de la unul aluatul , de la altul umblutura si de la altul glazura, schimbi coniacul cu visinata si cacaua cu ness nu e o scuza sa nu precizezi sursa.
RăspundețiȘtergereDaca ai fi mai atenta (si poate vei fi data viitoare) ai observa ca nu am absolut nici o problema in a preciza sursa unei retete. Daca tu ai o problema cu mine, ce-ar fi sa o rezolvam fara sa ne ascudem in anonimat?
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Anna, multumesc! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabi, de aprecieri si inspiratie!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alice! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina ca m-ai primit la spartul targului. :))) :*
RăspundețiȘtergereMinoki, eu ti-am dat...Acu astept review-ul. :)))
RăspundețiȘtergereAntonina, multumesc de invitatie. Cu drag! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianka! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Mona draga! :* La fel si tie!
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri, Anonim. Desi imi vine sa-ti spun pe nume. :))) Dar iti respect dorinta! :*
RăspundețiȘtergereAnonimii astia care stiu doar sa arunce cu pietre dar niciodata sa isi faca publica identitatea, ah ce i-as mai scutura putin asa.
RăspundețiȘtergereSi sa trecem la lucruri serioase:
Miha scumpa mi-a plouat in gura, expica-mi insa la ce spui tu lapte evaporat ca am inebunit cautand chesti aasta.
Alexa, uite aici am pus o poza cu laptele evaporat. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html
RăspundețiȘtergereSe gaseste de cumparat in Plus. Daca nu gasesti se poate inlocui cu smantana pentru frisca.
Super ideea si delicioasa prajitura...Felicitari!
RăspundețiȘtergereArata suuper bine prajiturica.Yuuumy
RăspundețiȘtergereCum este laptele evaporat?Mari
RăspundețiȘtergereMari, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html Se gaseste de cumparat la Plus.
RăspundețiȘtergerece minunatie ai facut tu aici....ca de obicei...
RăspundețiȘtergereMultumesc Ela. Pupici cu lipici! :*
RăspundețiȘtergeresuper aceasta prajitura,am sa o incerc si eu doar ca nu stiu de unde sa cumpar lapte evaporat?sau pot inlocui cu ceva?felicitari dinou.Aneta,Lisabona
RăspundețiȘtergereAneta, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html
RăspundețiȘtergereDaca nu gasesti se poate inlocui cu frisca lichida (smantana dulce pt frisca) fara probleme.
O duminica frumoasa!
multumesc mult am sa incerc cu siguranta aceasta delicatesa,ador blog-ul dvs.este preferatul meu ptr.ca aici gasesc orice,felicitari inca odata,o saptamana cat mai frumoasa.
RăspundețiȘtergereVoiam si eu sa intreb cum ai facut dulce de leche????sau este de cumparat in alimentare???
RăspundețiȘtergereDupa cate stiu eu trebuie preparat in casa prin fierberea laptelui condensat timp de 2 ore sau facut la microunde pana prinde gustul caramelului.....mersi
Am aratat aici cum am facut dulce de leche: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html Am pus link-ul si aici in reteta. :)
RăspundețiȘtergereDa, este facut prin fierberea laptelul condensat, dar cine are posibilitatea poate folosi si din cel cumparat.
Zi frumoasa! :)