Mini tarta cu visine
Daca nu aveti forme mici de tarta se poate face si in forma mare, nu va fi o problema, ba chiar cred ca va fi mai usor si rapid de preparat. Mie mi-au iesit 6 bucati, dar din aluat mi-a mai ramas o bucata din care am facut niste biscuiti simpi pentru copii.
Pentru aluat:
60 g unt
130 g faina
1 ou
50 g zahar pudra
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi oul si untul rece taiat cubulete si se incepe a framanta repede cu varful degetelor, pana se obtine un aluat compact si omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru minim jumatate de ora.
Se rup bucati din aluat si se pun in forme. Aluatul fiind destul de "gras" nu am uns formele cu nimic. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 10 minute, timp in care vom prepara umplutura.
Pentru umplutura:
150 g visine fara samburi
1 lingura zahar
1 lingura amidon
1 lingura lapte
2 galbenusuri
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi totul "se desface" cu putin lapte. Se pune vasul la foc mic si se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu, avand grija sa nu se lipeasca de fundul vasului. Pentru siguranta se poate fierbe pe baie de aburi.
Se da vasul deoparte de pe foc si se adauga visinile. Daca visinile lasa prea mult suc si compozitia se inmoaie, se pune vasul din nou pe foc si se mai dau cateva clocote, pana compozitia se ingroasa din nou.
Pentru bezea:
2 albusuri
2 linguri zahar
1 zahar vanilat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face turturi in momentul in care scoatem paletele mixerului.
Se scot formele cu aluat din cuptor si se umplu cu compozitia cu visine. Deasupra fiecarei tarte se spriteaza bezeaua. Se da tava din nou la cuptor la foc mare, pana se rumeneste bezeaua.
Sursa
ce dragalase sunt!pupic
RăspundețiȘtergereCe-mi plac!!!Mai ales ca au bezea:d
RăspundețiȘtergereMhh...cred ca e croncatel blatul de tarta si cu visinele acrisoare....o bunatate!
RăspundețiȘtergerece faine ti-au iesit!!!
RăspundețiȘtergerev-au placut? pup
Ce frumusele sunt!
RăspundețiȘtergereCe bine ti-au iesit ! minunate ! pupici
RăspundețiȘtergereAm niste visine si cautam o reteta buna, buna. Revin cu impresii.
RăspundețiȘtergerePup! O zi frumoasa!
Foart gustos
RăspundețiȘtergereSuperbe tartele!!!...reteta notata! Pupici!!
RăspundețiȘtergereMinunate aceste ,,biju-uri" .
RăspundețiȘtergerePupici Miha !
Diana
Prea complicat. Prefer sa ma inviti la tine cand mai faci!
RăspundețiȘtergerePupici Sarah. Multumesc!
RăspundețiȘtergereGabi, si mie mi-au placut. Ma mai gandesc daca-ti dau si tie. :)) Pupici draga mea!
RăspundețiȘtergereDa Betty, atunci cat is proaspete (ca sa zic asa) blatul e crocantel. Daca apuca urmatoarea zi, blatul se fragezeste si capata o consistenta super!
RăspundețiȘtergereAlina, multumesc! Da, mi-au placut! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto! Pupici cu lipci! :*
RăspundețiȘtergereAncuta, ma bucur ca ti-au placut. Astept impresiile tale. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianka! :0
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta! Te astept cu impresii dupa ce le faci! ;) Pup!
RăspundețiȘtergerePupici Diana! Multumesc!
RăspundețiȘtergereMino, eu spun ca nu e complicat deloc. Mai bine fa-ti, decat sa te culci pe-o ureche, cum ca te-oi chema la mine. :))))
RăspundețiȘtergereMMM, arata super!
RăspundețiȘtergereMultumesc Marian! :)
RăspundețiȘtergere