Salata de vinete cu rosii si usturoi
1 kg de vinete
3 rosii
3 catei usturoi
ulei de floarea soarelui (cantitatea de ulei este orientativa, in functie de vinete si de gustul personal)
sare
Vinetele si rosiile se coc pe aragaz, pe tabla speciala pentru copt. Vinetele se pot coace si direct pe flacara, dar "deranjul" e cam mare. :)))
Se pun pe un fund de lemn, putin inclinat, pentru ca in timp ce se racesc, sa se scurga zeama. Se curata apoi cu atentie, sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.
- Daca e nevoie se inmoaie din cand in cand mana in apa rece.
- Daca vinetele au seminte mari sau parti tari,se indeparteaza.
Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn, se presara cu sare si se lasa sa se raceasca complet, apoi se toaca cu tocator de lemn.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei, putin cate putin, atat cat sa se "desfaca" vinetele si sa obtinem o pasta omogena. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si usturoiul pisat. Potrivim gustul de sare si omogenizam.
Va doresc pofta buna. ;)
Si eu faaac!
RăspundețiȘtergereTaare-i buna!
si eu sunt inebunita dupa vinete.arata yummy dar unde-i usturoiul,ce-ai facut cu el?!?
RăspundețiȘtergerepupicei multi
Si eu fac la fel, doar ca in loc de usturoi pun ceapa taiata marunt, marunt... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu reteta. Doar citind-o m-au napadit toate aromele.
RăspundețiȘtergereDraga Miha eu in continuare ma "lupt"cu blogul.Fac si eu exact ca si tine.Este super buna.Mi-ai facut o pofta,dar pe caldurile astea nu prea imi vine sa coc vinete.Eu mai fac si o "salata taraneasca de vinete".Multumesc mult ca ma suporti.
RăspundețiȘtergereDraga Miha,sunt fericita ca mai am un vizitator la mine pe blog,si nu pot decat sa va multumesc din suflet.Asta imi da curaj si poate voi reusi si eu sa fac ce faceti voi.Multumesc din tot sufletul.Sper sa ma mai vizitezi.Am sa fac si eu poze.Acum nu am aparatul acasa.Sper sa reusesc sa le postez.
RăspundețiȘtergereDa, foarte yumm, yumm!
RăspundețiȘtergerecu putina ceapa cruda taiata marunt , ii mai mortala...
RăspundețiȘtergereAm facut si eu cu rosii,maioneza sau fara,doar ca am folosit mereu ceapa.Sunt convinsa ca e foarte buna si varianta cu usturoi.Pupici!
RăspundețiȘtergereDe cand nu am mai trecut pe aicea multe bunaciuni ai mai confectionat si observ o noua fata la blogul tau.Imi place , arata foarte frumos.Felicitari si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereexcelenta idee.....te urmaresc de multa vreme si ma inspir din blogul tau.....tine-o tot asa.....
RăspundețiȘtergereGabi, si cand mai faci? Sa vin la tine... :)))
RăspundețiȘtergereSarah, am editat. Mi-a scapat... din viteza... Multumesc, pup!
RăspundețiȘtergereDaniela, o sa incerc si cu ceapa. Buna idee, multumesc!
RăspundețiȘtergereViorica, e tare buna, n-o sa regreti daca o vei face. Uite, fetele zic ca e buna si cu ceapa. ;)
RăspundețiȘtergereDiamar, hai sa vb pe mess. Cu drag te ajut cu atat cat pot si stiu.
RăspundețiȘtergereMinoki, e yamm... sa faci si tu... :))
RăspundețiȘtergereAnonim, multumesc si tie de pontul cu ceapa. Sigur voi incerca si varianta asta. ;)
RăspundețiȘtergereFlory, e buna si cu usturoi. Parol! :)) Pupici!
RăspundețiȘtergereMedi, draga mea... multumesc tare mult de aprecieri. Te pup.
RăspundețiȘtergereAnonim, multumesc tare mult ca ma vizitezi. Sper sa mai revii. Zi frumoasa! :)
RăspundețiȘtergere