Tort cu visine
Eu am folosit visine din compot... Eheeee, daaa...am facut si compot de visine. :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna. :)))
1 borcan 800 g compot de visine
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri apa clocotita
2 linguri ulei
4 linguri faina
esenta de vanilie
Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta
Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat
si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.
Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.
Sursa de inspiratie
Ce bun e!!!
RăspundețiȘtergereCe dor mi-e de aroma lui :D.
Eu mai am visine la congelator, cred ca-l repet cand vine mama.
Que maravilla, te ha quedado preciosa.
RăspundețiȘtergereSaludos
Waw ce bine arata !
RăspundețiȘtergerewow ce bine arata!!! as lua o feliuta ,mmm ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergerefoarte fain.contrastul de culori e super.pup
RăspundețiȘtergereAm zis ca nu mai intru sa vad minuni cu visine dar...n-am rezistat tentatiei...Arata minunat si visinile cu frisca....ma innebunesc!!!
RăspundețiȘtergereIti doresc o saptamana minuanata!!!!
Miaho iti amintesc periodic ca acusi vine ziua mea! Te pooop!
RăspundețiȘtergereas manca si eu o feliuta!
RăspundețiȘtergereCe bine ar merge o feliuta langa cafea.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Ma tot uit la poze si ma gandesc: cat de buun trebuie sa fie!! Uneori urasc internetul, doar iti starneste pofta si nici macar sa-l adulmeci n-ai cum:))
RăspundețiȘtergereIn concluzie: yummmi! Arata deosebit!
wowow. super
RăspundețiȘtergereo a incerc
La cit sint de obosita la ora asta, tare mi-as infige furculita intr-o feliuta visinoasa... Arata apetisant tortul, dar eu ma multumesc cu o feliuta... unde e ?!!!!!
RăspundețiȘtergereDaniela, hai s-o cautam amandoua :)))). Da' furam cate doua, da?@:)))
RăspundețiȘtergereCat de buuun trebuie sa fie,minunata combinatia!pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos executat!De gustos nu incerc sa-mi imaginez ca mi se face pofta!
RăspundețiȘtergereMinunat
RăspundețiȘtergereSuperb !!!
RăspundețiȘtergereFascinatie pura...arta faci tu Miha !!!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu , arata super! puup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata tortul asta! Acum ma provoci sa fac si compot de visine, ca in sfarsit am si eu :))
RăspundețiȘtergereCe frumusete de tort!
RăspundețiȘtergereO frumusete racoritoare!!!!!
RăspundețiȘtergereSuperb arata, ca tot ce faci tu !
RăspundețiȘtergereArata minunat si sunt sigura ca este bun!
RăspundețiȘtergere