Inghetata cu ciocolata si nuca

sâmbătă, 23 iulie 2011

Ce ziceti? Ne rasfatam cu o inghetata? E prea cald si inghetata mult prea buna ca sa ma puteti refuza. :)))

Va doresc tuturor un week-end racoros si linistit.



Pentru pasta de nuca:

150 g nuca macinata
1 lingura ulei

Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.


Pentru inghetata:

2 galbenusuri
2 linguri zahar
100 ml lapte
200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana pentru frisca

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.

Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.


Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu compozitie.

Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. :)

Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.

In plus, vom avea nevoie de:

1 foaie de napolitana
3 linguri dulceata de capsuni

  • Puteti folosi orice altfel de gem sau dulceata va place. 
  • Dulceata avand fructe intregi am pasat-o mai intai cu mixerul vertical.
Dulceata o punem intr-o craticioara si o incalzim, atat cat sa devina lichida. Asa calda, o intindem peste foaia de napolitana. Lasam putin sa se racoreasca, timp in care vom taia PET-ul si vom scoate inghetata. O punem pe foaia de napolitana si rulam.


Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.


Sursa de inspiratie



Share This Post

31 de comentarii:

  1. Emoticon_cu _lingurita_pregatita!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau si eu!!!!!!!!! super super tare !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. O minunatie si o idee ingenioasa cu sticla. Dar cum ai rulat napolitana fara sa se rupa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, te astept! ;) Cu tot cu lingurita! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghiocel, foaia de napolitana se inmoaie de la dulceata calda si se ruleaza foarte usor. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mino, poti veni acu si ma ajuti si la curatenie. :))) Sau poti veni diseara mai pe racoare. :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi incerca si eu varianta asta de inghetata la sticla, arata prea bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Moamaaaa, e mortala! portia mea unde-i?? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Miha, prefer mai pe seara pe racoare la o portie de inghetata.Da' fara curatenie!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmmm, yummmi ... ce pofta am de o inghetata buuuna! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  11. eu vin fara lingura ca pot manca si cu mana ..da stiu,oroare!!!!blasfemieeee!ba bine ca nu.arata de nota 10 sau mai bine 10+
    pupicei Miha si un week-end minunat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca este super buna.Am facut si eu,dar alta reteta de inghetata ,si in sticla mare.Dar nu ma supar daca imi dai si mie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vreau si eu o feliuta, n-am foi de napolitana si nici nuci ca sa ma rasfat ca tine... Pot sa iau si umbreluta, ca la mine a venit ploaia ???

    RăspundețiȘtergere
  14. super...vreau si eu....
    poate le fac si eu alor "inghetata in pet"
    apropo cred ca gaby ar trebi sa scoata trademark pentru "inghetata la pet " :)) va pup de amindoua

    RăspundețiȘtergere
  15. Ingenios de-a dreptul! Superba inghetata ta!Pup cu drag, Miha!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alice, in cazul asta si pentru invelisul de napolitana. Ca nu-mi ajungea pandispanul pentru doua si tot m-am gandit..si m-am gandit cu ce s-o imbrac :))
    Deci, cui ma adresez, de unde ridic banii?:))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreau si eu !!!!
    Arata superb!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Una idea genial, el corte se ve muy bonito.Lo copio todo para disfrutarlo, que con el calor que hace aquí, este helado nos viene de perlas. Un saludo.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mereu ma surprinzi in mod placut si ma bucuri!
    Am trecut inghetata asta pe lista de ...TO DO! Curand sper! Daca nu reusesc eu sa gasesc timp i-o "solicit" mamei!:))
    I-am facut si reclama postand linkul pe forumul Elle, a fost o reactie spontana, imediat dupa ce-am vazut reteta!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata grozav!!!O feliuta e binevenita pe caldura asta!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. offf , eu nu ma omor dupa inghetata :(:( .... dar a ta arata minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cum sa refuz o asa bunaciune?................multumesc , e tare buna si binevenita.

    RăspundețiȘtergere
  23. nu am inteles partea cu napolitana!cum o rulam?

    RăspundețiȘtergere
  24. Foaia de napolitana se unge cu gemul cald, se pune inghetata pe un capat si se ruleaza. Foaia se inmoaie de la gemul cald si se ruleaza foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  25. Dragelor... se pare ca pe aici am uitat sa mai trec. :( Mii de scuze, n-a fost cu intentie. Va multumesc mult si va pup cu drag pe toate. :*

    RăspundețiȘtergere