Inghetata cu ciocolata si nuca
Va doresc tuturor un week-end racoros si linistit.
Pentru pasta de nuca:
150 g nuca macinata
1 lingura ulei
Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.
Pentru inghetata:
2 galbenusuri
2 linguri zahar
100 ml lapte
200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana pentru frisca
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.
Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.
Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu compozitie.
Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. :)
Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.
In plus, vom avea nevoie de:
1 foaie de napolitana
3 linguri dulceata de capsuni
- Puteti folosi orice altfel de gem sau dulceata va place.
- Dulceata avand fructe intregi am pasat-o mai intai cu mixerul vertical.
Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.
Sursa de inspiratie
Emoticon_cu _lingurita_pregatita!:D
RăspundețiȘtergerevreau si eu!!!!!!!!! super super tare !!!
RăspundețiȘtergereO minunatie si o idee ingenioasa cu sticla. Dar cum ai rulat napolitana fara sa se rupa?
RăspundețiȘtergereGabi, te astept! ;) Cu tot cu lingurita! :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Vica! :*
RăspundețiȘtergereGhiocel, foaia de napolitana se inmoaie de la dulceata calda si se ruleaza foarte usor. ;)
RăspundețiȘtergereEu la ce ora sa vin?
RăspundețiȘtergereMino, poti veni acu si ma ajuti si la curatenie. :))) Sau poti veni diseara mai pe racoare. :)))
RăspundețiȘtergereVoi incerca si eu varianta asta de inghetata la sticla, arata prea bine!
RăspundețiȘtergereMoamaaaa, e mortala! portia mea unde-i?? ;-)
RăspundețiȘtergereMiha, prefer mai pe seara pe racoare la o portie de inghetata.Da' fara curatenie!!!
RăspundețiȘtergereMmmm, yummmi ... ce pofta am de o inghetata buuuna! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereeu vin fara lingura ca pot manca si cu mana ..da stiu,oroare!!!!blasfemieeee!ba bine ca nu.arata de nota 10 sau mai bine 10+
RăspundețiȘtergerepupicei Miha si un week-end minunat!
Cred ca este super buna.Am facut si eu,dar alta reteta de inghetata ,si in sticla mare.Dar nu ma supar daca imi dai si mie.
RăspundețiȘtergereVreau si eu o feliuta, n-am foi de napolitana si nici nuci ca sa ma rasfat ca tine... Pot sa iau si umbreluta, ca la mine a venit ploaia ???
RăspundețiȘtergeresuper...vreau si eu....
RăspundețiȘtergerepoate le fac si eu alor "inghetata in pet"
apropo cred ca gaby ar trebi sa scoata trademark pentru "inghetata la pet " :)) va pup de amindoua
Ingenios de-a dreptul! Superba inghetata ta!Pup cu drag, Miha!
RăspundețiȘtergereAlice, in cazul asta si pentru invelisul de napolitana. Ca nu-mi ajungea pandispanul pentru doua si tot m-am gandit..si m-am gandit cu ce s-o imbrac :))
RăspundețiȘtergereDeci, cui ma adresez, de unde ridic banii?:))))))
Minunat
RăspundețiȘtergereImpecabil!Ca de obicei!
RăspundețiȘtergereVreau si eu !!!!
RăspundețiȘtergereArata superb!!!!!!
Una idea genial, el corte se ve muy bonito.Lo copio todo para disfrutarlo, que con el calor que hace aquí, este helado nos viene de perlas. Un saludo.
RăspundețiȘtergereMereu ma surprinzi in mod placut si ma bucuri!
RăspundețiȘtergereAm trecut inghetata asta pe lista de ...TO DO! Curand sper! Daca nu reusesc eu sa gasesc timp i-o "solicit" mamei!:))
I-am facut si reclama postand linkul pe forumul Elle, a fost o reactie spontana, imediat dupa ce-am vazut reteta!
Te pup!
Arata grozav!!!O feliuta e binevenita pe caldura asta!...Pupici!
RăspundețiȘtergereofff , eu nu ma omor dupa inghetata :(:( .... dar a ta arata minunat!!!
RăspundețiȘtergereMinunata inghetata.Nota 10 plus.
RăspundețiȘtergereCum sa refuz o asa bunaciune?................multumesc , e tare buna si binevenita.
RăspundețiȘtergereimi lasa gura apa.....delicios
RăspundețiȘtergerenu am inteles partea cu napolitana!cum o rulam?
RăspundețiȘtergereFoaia de napolitana se unge cu gemul cald, se pune inghetata pe un capat si se ruleaza. Foaia se inmoaie de la gemul cald si se ruleaza foarte frumos.
RăspundețiȘtergereDragelor... se pare ca pe aici am uitat sa mai trec. :( Mii de scuze, n-a fost cu intentie. Va multumesc mult si va pup cu drag pe toate. :*
RăspundețiȘtergere