Crumble cu pui
Pentru tocanita:
4 copanele de pui
piper boabe
ienibahar boabe
coriandru boabe
1 frunza de dafin
1 ceapa mare
1 cana suc de rosii
2 linguri ulei de masline
1 morcov
1/2 capatana usturoi
sare si piper
busuioc proaspat
Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem bucatele cu mana.
Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat "stingem" cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.
Pentru crumble:
150 g faina
100 g unt
1/2 lingurita sare
Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.
Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.
Hmmmmmm trebuie sa fie tare bun,pup
RăspundețiȘtergereEu chiar ca as incerca-o, trebuie sa fie foarte buna!
RăspundețiȘtergereMai ce idee ! puiul sau uii tai venti de la scoala sper sa fi apreciat asta mancare grozava!
RăspundețiȘtergerefoarte faina reteta.o incerc sigur.pup
RăspundețiȘtergeredupa cum arata si mai ales ca e cu carne:)), cred ca e foarte buna mancarica ta
RăspundețiȘtergerearata tare bine!!
RăspundețiȘtergereYamiii, arata foarte bine... si zici ca maninca atunci cind vin de la scoala ?! Cum a fost prima zi singurica, ai plins o tirica, hai recunoaste... Pupici !
RăspundețiȘtergerechiar interesanta ideea ta , arata fffff bine !!!!
RăspundețiȘtergereYumm, yumm!
RăspundețiȘtergereNadina, te astept la masa. Apoi sa-mi spui daca ti-a placut! :)) Pup!
RăspundețiȘtergereIrina, e buna. Daca Iti place tocanita de pui, o sa-ti placa si mancarea asta. Pup!
RăspundețiȘtergerePansy, daaaa... a papat foarte bine. Carnivoru' lu' mama! :)))
RăspundețiȘtergereMultumesc si te pup!
Pup Sarah, ma bucur ca ti-a placut! :*
RăspundețiȘtergereAlina, si tu esti o carnivora mica? :)) Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina! :*
RăspundețiȘtergereCuscra, au stat foarte putin la scoala, asa ca n-am avut timp sa stau singurica. :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Cat! :*
RăspundețiȘtergereDa Mino...daaaa :)))
RăspundețiȘtergereSuna atat de bine si arata atat de bine, trebuie sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereMiha, sper ca te avem si luna asta printr noi la provocarea lunii. Te asteptam cu drag
RăspundețiȘtergereAlexandra, multumesc. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta si daca ai s-o incerci sper ca vei reveni cu impresii.
RăspundețiȘtergereImbratisari cu drag!
Multumesc de invitatie Betty! O voi onora cu placere. Pupici!
RăspundețiȘtergerecette version est bien appétissante
RăspundețiȘtergereJe te souhaite une agréable soirée
Valérie