Crumble cu pui

luni, 12 septembrie 2011

Prea multe nu am sa va spun despre aceasta reteta, decat ca trebuie sa o incercati si voi, ca e buna. Foarte buna. :)) O tocanita de pui delicioasa si suculenta acoperita cu un strat delicios de crantz... Numai buna pentru un pui venit acasa flamand, dupa prima zi de scoala. ;;)




Pentru tocanita:

4 copanele de pui
piper boabe
ienibahar boabe
coriandru boabe
1 frunza de dafin

1 ceapa mare
1 cana suc de rosii
2 linguri ulei de masline
1 morcov
1/2 capatana usturoi
sare si piper
busuioc proaspat

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem  bucatele cu mana.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat "stingem" cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Pentru crumble:

150 g faina
100 g unt
1/2 lingurita sare


Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.

Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.





Share This Post

23 de comentarii:

  1. Eu chiar ca as incerca-o, trebuie sa fie foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ce idee ! puiul sau uii tai venti de la scoala sper sa fi apreciat asta mancare grozava!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte faina reteta.o incerc sigur.pup

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa cum arata si mai ales ca e cu carne:)), cred ca e foarte buna mancarica ta

    RăspundețiȘtergere
  5. Yamiii, arata foarte bine... si zici ca maninca atunci cind vin de la scoala ?! Cum a fost prima zi singurica, ai plins o tirica, hai recunoaste... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar interesanta ideea ta , arata fffff bine !!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nadina, te astept la masa. Apoi sa-mi spui daca ti-a placut! :)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Irina, e buna. Daca Iti place tocanita de pui, o sa-ti placa si mancarea asta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansy, daaaa... a papat foarte bine. Carnivoru' lu' mama! :)))
    Multumesc si te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pup Sarah, ma bucur ca ti-a placut! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Alina, si tu esti o carnivora mica? :)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cuscra, au stat foarte putin la scoala, asa ca n-am avut timp sa stau singurica. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Suna atat de bine si arata atat de bine, trebuie sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Miha, sper ca te avem si luna asta printr noi la provocarea lunii. Te asteptam cu drag

    RăspundețiȘtergere
  15. Alexandra, multumesc. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta si daca ai s-o incerci sper ca vei reveni cu impresii.

    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc de invitatie Betty! O voi onora cu placere. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  17. cette version est bien appétissante
    Je te souhaite une agréable soirée

    Valérie

    RăspundețiȘtergere