Chiftelute gratinate
Termenul de "gratinare" e cam contradictoriu, cu mai multe intelesuri, nu de toti acceptate. Daca n-o fi "gratin" o sa-i spunem "chiftelute in sos alb" si-am impacat pe toata lumea. :))
1 piept de pui
1 ou
1 morcov
2 catei ustuoi
sare si piper
salvie
250 g smantana
2 oua
sare si piper cu usturoi
marar deshidratat
100 g cascaval
Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite formam chiftelutele pe care pe asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
Smantana o mixam usor cu ouale pana obtinem o compozitie omogena. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar uscat. Turnam sosul peste chiftelute.
Acoperim cu un strat de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.
Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.
Indiferent de denumire, arata bine de tot si imi inchipui cit e de bun! As face si eu intr-o zi.
RăspundețiȘtergereCe misto!!!
RăspundețiȘtergereFoarte fain,harnicutzo!
vai ce bine arata! Imi place mult, mai ales ca e cu piept de pui. Pupici
RăspundețiȘtergereM-ai invitat la masa?!!0_0 vichend linistit!!
RăspundețiȘtergereImi plac nespus mancarurile de acest gen,complete si satioase.O idee foarte buna!
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna pentru masa de duminica. Brava! Felicitari!
RăspundețiȘtergereImi plac preparatele gratinate.. Super arata!!
RăspundețiȘtergereFoarte bune! Cred ca cei mici au fost incantati.
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor! Va pup si va invit la masa, care si cum doreste. :))
RăspundețiȘtergereUn deliciu.
RăspundețiȘtergereMultumesc Ghiocel! :*
RăspundețiȘtergere