Iahnie de fasole
De obicei eu o fac simpla, in varianta de post, si o papam cu oua ochiuri, dar am facut si in varianta cu "ceva carnita" Orice varianta ati alege este delicioasa. ;)
400 g fasole
2 cepe
2-3 linguri ulei masline
2 rosii
1 gogosar
1 foaie de dafin
sare si piper
marar si patrunjel
Fasolea inmuiata in prealabil cateva ore in apa rece, se pune la fiert.
Se schimba apa dupa primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet fiarta. Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.
Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Rosiile se decojesc, se blenduiesc (sau se toaca marunt) si se adauga peste ceapa. Gogosarul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in cratita. Se mai inabusa putin, apoi se "stinge" cu zeama in care au fiert fasolele, se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper. Se adauga si foaia de dafin si patrunjelul tocat.
Se lasa sa mai dea un clocot si se serveste calda, presarata cu marar verde tocat.
excelenta fotografie! si cred ca mancarica e mai mult decat delicioasa!
RăspundețiȘtergerete pup draga mea! o zi minunata!
Si noua ne place mult!
RăspundețiȘtergereTare bine mai arata! Nici noi nu am gasit inca explicatie pentru faptul ca o gatim atat de rar. Cu toate ca fasolea este sanatoasa.
RăspundețiȘtergereazi e planuit asa ceva la mine in bucatarie :))
RăspundețiȘtergerede unde ti-ai luat vasul ala?. e fenomenal!
Alice, din Selgros l-am luat. Nu l-ai vazut cand ai fost sa-ti iei lingurita? :))
RăspundețiȘtergerePupici!
Raluca, asa este! :*
RăspundețiȘtergereUfff...mai Gabi mai...tu sa-mi spui ce nu va place! :))) Tare-as vrea sa pape si puii mei la fel ca ai tai. :x
RăspundețiȘtergereZi frumoasa si tie Amoush, draga mea! :*
RăspundețiȘtergereCe gustos
RăspundețiȘtergereBuna,foarte buna si mai ales sanatoasa.Eu o fac mai des si mancam cu salate sau o fac mai scazuta cu paste scurte.Dar acum mi-a ramas mintea la mararul tau....eu am doar uscat la plicuri cumparat din Iasi...dar acum cand vin imi umplu nasul si valiza de MARAR...
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara minunata!!!
Abia astept sa cumpar fasole,sfarseste iahnie ca tare pofta mi-ai facut!Pupici!
RăspundețiȘtergereLa fix Miha,dupa atatea dulciuri.Prezentare super ai faut!
RăspundețiȘtergerefoarte buna....si mie imi place enorm
RăspundețiȘtergerece pot sa spun decat ca e printre preferatele iernii noastre !
RăspundețiȘtergerela mine asta e mancare de avarie :)) cand stiu ca nu am veme de gatit, fac o oala mare si am sotul satul (si bucuros) cateva zile :)))
RăspundețiȘtergereoare exista cineva care sa zica ca nu-i place asa ceva ? :) ... e o nebunie totala , hmmm , alaturi de ceapa rosie cu sare grunjoasa ... mor de pofta :(((( .... superba prezentare !!!
RăspundețiȘtergere