Salata de sfecla rosie cu hrean
E o salata ce se face foarte usor, nu prea am ce sa povestesc despre ea, dar este foarte buna si tentanta pe orice masa festiva, alaturi de aperitive sau o friptura rumena si suculenta. Se pastreaza foarte bine in borcane inchise ermetic, la loc racoros.
4 radacini de sfecla rosie, potrivite ca marime
2 radacini de hrean
sare si piper
1 lingura otet
1 lingura ulei
Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.
Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea!
Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.
Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri mici, dar se poate da si pe cea cu ochiuri mari sau se poate felia.
Hreanul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste sfecla.
Cantitatea de hrean poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Se poate pune mai mult sau mai putin.
Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul amestecat cu otet si se omogenizeaza.
Aceasta salata este mult mai buna a doua zi. Se mai poate prepara inlocuind hreanul cu chimion.
daaaaaaaa, imi place tare mult aceasta salata .... si eu fac de fff multe ori ;) .... ce frumoase sunt vasutele tale , parca tot la tine le-am vazut cu un risoto, asa-i?
RăspundețiȘtergereMinunataaaa !! Ador salata de sfecla rosie cu hrean!!! <3<3<3 Si ce vasute frumoase... <3<3<3
RăspundețiȘtergerePupicei, scumpa !!
xoxoxox
coapta e cea mai buna
RăspundețiȘtergerefiarte...n-are farmec, pe bune
felicitari, moldoveanco@
e super buna, coapta, clar, si e nelipsita din meniul de iarna. de obicei pun si un pic chimen si o mananc fara alte "garnituri" :))
RăspundețiȘtergerePERFECTA!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergeresi eu o ador!Pup
RăspundețiȘtergereSa stii ca prima data am mancat genul asta de salata tot in moldova ;) la soacra-mea acum 6 ani ;)) pana atunci nu .. si mi-a placut pe loc.. Ea pune parca mai mult hrean... dar e genial de bun!!
RăspundețiȘtergereBun, bun, bunut de tot! Are o culoare fantastica!
RăspundețiȘtergereSi eu o ador !
RăspundețiȘtergereNu concep Pastele si Umplutura de miel fara ea. :)
Subscriu: este delicioasa! Ionela
RăspundețiȘtergereyummy!vreau si eu
RăspundețiȘtergereCe buna e! Oare cum se poate conserva pentru iarna? Cred ca doar fiarta.
RăspundețiȘtergereAdor aceasta salata..........si ce-mi plac vasele.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Cat, vasele sunt de la Decorix, le gasesti pe site-ul lor daca doresti. ;)
RăspundețiȘtergerePup si multumesc!
Pup Ana Maria. Multumesc, esti tare draguta. :*
RăspundețiȘtergereAlice, moldoveanca mea draga... multumesc! Pup! :*
RăspundețiȘtergereCarmen, stiu ca se face si cu chimen, dar n-am incercat niciodata. Poate data viitoare, macar de curiozitate. :)
RăspundețiȘtergerePupici!
Multumesc Aziz-ule drag! Pup!
RăspundețiȘtergereAlinuta, e atat de buna incat nu se poate sa n-o adori. :)) Pup!
RăspundețiȘtergereAntonina, fiecare pune cat hrean doreste, in functie de preferinta. Tine chiar si mai bine daca se pune mai mult hrean, acesta avand si rol de conservant. ;)
RăspundețiȘtergerePupici draga mea!
Multumesc Maya! Pup!
RăspundețiȘtergereLia, eu nu gatesc cu carne de miel, dar cred ca salata asta ii da un gust foarte bun. ;)
RăspundețiȘtergereIonela, pupici! Ma bucur ca esti de acord cu mine. ;)
RăspundețiȘtergereSarah, cate portii sa-ti pregatesc? :)) Pup!
RăspundețiȘtergereCristina, pusa intr-un borcan la frigider tine si 2-3 saptamani, poate chiar mai mult, mai ales daca ii pun mai mult hrean. Sfecla se gaseste pe piata pana tarziu in iarna, nu stiu daca are rost sa o conservi mai mult decat atat. Fiarta mie nu-mi place.
RăspundețiȘtergerePupici!
Seara frumoasa si tie Maria! Te pup!
RăspundețiȘtergere