Sandwich cu ciocolata

miercuri, 26 octombrie 2011

Mai aveam un rest de crema de ciocolata care ma tot tragea de manca de fiecare data cand deschideam frigiderul, astfel ca am decis sa-i vin de hac. :))

Initial am vrut sa fac o rulada. Am facut blatul, l-am copt si pana sa-l scot din cuptor am decis ca de fapt va fi un fel de sandwich. :)) Asa e cand esti in viteza... cauti calea cea mai usoara si mai rapida. ;)

Si cu aceasta postare vreau sa urez "La multi ani" tatalui meu, cu ocazia Sf Dumitru. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga.  Aceleasi urari si prietenului nostru Dima, din toata inima si tuturor celor ce-si aniverseaza astazi ziua numelui. Va imbratisez cu drag!






4 oua
225 g lapte condensat indulcit
50 g unt
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura:

~ 250 g crema de ciocolata

Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor.

Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra, in jur de 15-20 de minute.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Nu stiu exact ce gramaj are borcanul in care am avut crema de ciocolata, dar se poate folosi mai multa sau mai putina, in functie de preferinta fiecaruia.

Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi blatul se taie in 2 parti, de la jumatate. Punem cele 2 bucati una peste alta, pe partea cu crema, lipindu-le ca pe sandwich. Se portioneaza dupa dorinta.



Share This Post

33 de comentarii:

  1. Da, deci vreau sa traiesc numai cu sandwich-uri din astea ! :)))))) Pot, pooot , pooottt ??? :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani tataului tau! Iar sandwich-urile sunt de milioane!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, ce maiestrie!!! Dar cum le-ai putut taia asa perfect? Si eu as putea trai numai cu ele, cum zice Ana-Maria :)))))Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. wowwwww , ce frumos ti-au iesit !!!!! ... La multi ani tatalui tau si multa, multa sanatate !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. minunata!eu am vrut sa fac tarta cu blat pandispan si pana la urma a iesit rulada,la tine rulada s-a transformat in sandwich:)
    pupicei
    PS:La multi ani cu sanatate tataului tau

    RăspundețiȘtergere
  6. o gramada minunatii faci tu. Arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani tatalui tau, sa fie sanatos si norocos!
    Si multumesc de dedicatie, bine ar fi sa faci pachet sa trimiti prajitura la Bucuresti :))
    O mica sugestie: aluatul cu lapte condensat se ruleaza mai usor daca nu pui unt un compozitie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din nou perfectiune intruchipata. Parca le-ai taiat cu laserul!

    RăspundețiȘtergere
  9. Uau, ce frumoase si super delicioase sunt!!!Pupici si la multi ani tatalui tau!

    RăspundețiȘtergere
  10. la multi ani, multa sanatate!
    super sandwish-urile!

    RăspundețiȘtergere
  11. delicios sandwich! La multi ani sarbatoritilor :*

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi multi ani tatalui tau!! As musca din ecran daca as putea!! ti-ai schimbat aparatul??? arata dementiaaaalll!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani cu sanatate, tata-lui tau ! Sandwis-urile astea sant de vis ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Wow Miha, arata intr-un mare fel sandwichurile tale. Cum ai reusit sa le tai asa fain, fara sa intinzi crema de ciocolata pe blat? La multi ani tatalui tau!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc. Multumesc din suflet tuturor pentru urari si aprecieri! Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ana Maria parca as incerca si eu sa traiesc numai cu ele... :)))) Oare putem? :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Vasi, am folosit un cutit bine ascutit. Atat! :)

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Natalia, multumesc de pont. Voi tine cont! ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Gabi, cum nimic? :)) Tie cel mai mult! :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Antonina, aparatul l-am schimbat din februarie. De atunci tot cu asta fac poze. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Emilia, prajitura era abia scoasa de la frigider si crema intarita foarte bine. ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. O minunatie! Sa-ti traiasca taticul drag! Arata perfect prajitura!

    RăspundețiȘtergere
  23. wow..............cu intarziere spun si eu tatalui tau.............la multi ani cu sanatate si numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc frumos Ruxy draga! :* Si mii de scuze ca raspund cu intarziere. :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc frumos draga mea Maria. La fel va uram si voua. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  26. Asta e genul meu de sandwich :)) can i have? miaauu

    RăspundețiȘtergere
  27. nu a iesit ,am folosit cofeta ca si lapte condensat ,nu e specificat de care lapte condensat iar zaharul lipseste

    RăspundețiȘtergere
  28. Laptele condensat indulcit este acea crema de lapte groasa ca o smantana, cu gust intens de lapte si foarte dulce. Din acest motiv lipseste zaharul, laptele fiind foarte dulce nu mai este necesar zahar suplimentar.

    Am specificat la ingrediente ca este lapte condensat indulcit, ceea ce este cu totul altceva decat Coffeta. Imi pare rau daca n-ai stiut de acest lapte condensat, am sa ma stradui pe viitor sa scriu mai multe detalii. Dar pana una alta de preferat ar fi de preferat ca acest formular de comentarii sa fie folosit si pentru solutionarea eventualelor nelamuriri. Intotdeauna voi raspunde (prompt si rapid, zic eu) la intrebari.

    Cu drag, o zi buna iti dorec.

    RăspundețiȘtergere