Sunca de curcan
1 cana apa (sau supa daca aveti la dispozitie)
4 linguri ulei
2 foi de dafin
2 crengute de rozmarin
4 catei de usturoi
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurira cimbru uscat
1/2 lingurita boabe de mustar
fulgi de ardei iute
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita enibahar
1/2 lingurita rozmarin uscat
1/2 lingura sare
Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.
Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent,se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.
Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.
Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.
Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.
Se lasa la racit apoi se feliaza. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau alte preparate culinare.
Sursa
O alternativa cu adevarat sanatoasa!
RăspundețiȘtergerePupici
foarte interesant... curcanul apoi e foarte dietetic ! Miha pot sa te intreb ce model de marca e aparatul tau de fotografiat?
RăspundețiȘtergereooo...intr-adevar...sanatos si gustos! Imi place tare mult de tine Miha, ca te gandesti la ce e mai bun pentru puiutii tai~
RăspundețiȘtergeremmm cat de bine arata
RăspundețiȘtergereCu siguranta o trec pe lista.Foarte faina si apetisanta.
RăspundețiȘtergerePupici la pitici.
Este si arata delicios!!!!
RăspundețiȘtergereO fi musai sa fie sul?!!:))))))Grozav de buna!!!
RăspundețiȘtergereCred ca doar asa as face barbatul sa manince piept de curcan... Imi trimiti citeva feliute la pachet ?!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte gutos. Ci ce masina sau program faci pozele astea minunate
RăspundețiȘtergereVezi ca maine e marti!
RăspundețiȘtergereDelicios!! picii sunt tare incantati nu? ca eu una da!
RăspundețiȘtergerearata fenomenal! sigur e delicioasa de te lingi pe degete!
RăspundețiȘtergerete pup cu drag!
Excelent...multumesc mult!
RăspundețiȘtergereDelicioasa si sanatoasa sunculita ta !!! Si noi facem asa ceva !!!!
RăspundețiȘtergereo idee foarte buna pentru puii nostrii!
RăspundețiȘtergerearata nemaipomenit! si e foarte sanatosa, nici nu se compara cu ceea ce cumparam din magazine.
RăspundețiȘtergeremmmmmmm........cred ca e delicioasa
RăspundețiȘtergereeu cu mana pe inima iti multumesc pentru reteta.la mine e o mare problema cu salamurile din comert si zic mai mereu pas.sigur sunca asta va sta in frigiderul meu mai mereu.pupici multi si felicitari ca le meriti!
RăspundețiȘtergerePS:cam cat timp poate fi pastrata la frigider?
Sarah, eu am facut cantitate mai mica, ce am mancat-o "azi si maine" :)) Pastrama de pui pe care o fac de obicei tine si cateva zile, acoperita, la frigider. Banuiesc ca si asta e la fel.
RăspundețiȘtergerePupici si ma bucur ca-ti place.
Alinuta, e buna, merita incercata! ;)
RăspundețiȘtergereAsa este Diana. Mai cumpar si de la magazin, desi ma stradui sa o fac cat mai rar si copiilor sa le dau si mai rar. Le spun ca e mancare pt oameni mari. :)))
RăspundețiȘtergereDa Teo, pentru ei facem orice... ;) Pup!
RăspundețiȘtergereCat, deci tu stii ca este buna, nu-ti mai spun eu. :))) Pupici!
RăspundețiȘtergereRuxy...pentru ce draga mea? Eu multumesc! Pupici!
RăspundețiȘtergereAmoush, pupici si de la noi. Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto! Pup!
RăspundețiȘtergereMinoki, daaa... a fost marti. Si ce daca? :))))
RăspundețiȘtergereBianka, multumesc! Aparatul e un Nikon P100.
RăspundețiȘtergereCuscra, trimit si mai multe felii. Pentru cuscru fac si un curcan intreg. :))) Pupici cu lipici!
RăspundețiȘtergereAzizule drag... daaa....neaparat. :)))) Pup!
RăspundețiȘtergereCirmicica, multumesc frumos de aprecieri!
RăspundețiȘtergerePupici si de la noi Micule. Multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc Naty! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Ophelia! :*
RăspundețiȘtergereTot ce fac fac pentru puii mei. ;)
Vica, multumesc! :*
RăspundețiȘtergereAparatul e un Nikon P100, dar nu-l recomand.
Pupici Raluca. Multumesc!
RăspundețiȘtergereArata tare bine si cred ca e foarte buna...am salvat reteta si o sa fac si eu.pupici
RăspundețiȘtergeream so incerc sper sa fie buna :)
RăspundețiȘtergereNU AM GUSTAT DAR SUNT SIGUR K ESTE DELICIOS..........IL VOI FACE SI EU!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereBuna Miha,te intreb si eu care sunca v-a placut mai mult,asta de curcan sau pastrama de pui?am niste piept de curcan si nu stiu ce reteta sa fac pentru ca ambele arata delicios.Multumesc anticipat si mult inspiratie ;).Anca.
RăspundețiȘtergereAnca, amandoua sunt bune, n-as putea spune ca la noi in familie s-a facut o departajare clara. Piticii mananca bine din ambele.
RăspundețiȘtergereEu zic sa le faci pe amandoua :))) Oricum cea de pui (care poate fi facuta si cu piept de curcan) necesita timp mai mare de marinare.
Iti doresc spor si orice varianta ai alege sper sa va placa si sa papati cu placere. :*