Crema de caramel sarat
125 g zahar
250 ml smantana pentru frisca
3 galbenusuri
putina sare de mare
Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se da deoparte de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se pune din nou pe foc si amestecand usor se fierbe pana se topeste caramelul.
Galbenusurile se bat bine cu telul intr-un castron. Amestecand continuu se toarna sosul de caramel in fir subtire. Se omogenizeaza, se rastoarna inapoi in craticioara si se pune din nou pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana sosul se ingroasa putin.
Crema se strecoara (eu am sarit peste etapa asta, nu mai tin minte de ce :)) ) se repartizeaza in cescute si se da la frigider pentru cateva ore.
Se serveste ca atare, cu un mot de frisca sau in diverse combinatii. Stiti ce bun e cu clatite? Mmmm...neaparat sa faceti!! :))
Ma inscriu si eu la o portie, suna tentant! Am vazut si la Mihaela, cred ca am sa incerc si eu! Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte faina crema ta. Si mie imi place caramelul insa nu prea se imbina pe papilele mele gustative caramelul cu sare. Eu in general nu pun sare la dulce.
RăspundețiȘtergerebaiiiiiiiiiiii...arunca si mie o ulcea din asta a ta!!!
RăspundețiȘtergeremor dupa caramelul sarat!
ma bate gandul sa fac niste caramele pe vikend:))
da' tortu', caramelosu' cand il faci ha?
pup
Adela, bine ai venit! :*
RăspundețiȘtergereCristina, e foarte bun...mie imi place. Bine...e chestie de gust pana la urma. Poti sa faci crema si fara sare, sunt sigura ca va fi la fel de buna. ;)
RăspundețiȘtergereNu pui sare nici in blaturi?
Pup!
Alice, si eu am pus gand rau la niste caramele...hi hi...
RăspundețiȘtergereTortul caramelosul l-am facut deja. :D Dar pana la urma la mine a iesit prajitura. :)))
Pupici cu lipici!
Multumesc Bianka! :*
RăspundețiȘtergereAm savurat-o si la cealalta Mihaela!!!Super buna!!Pup!
RăspundețiȘtergereDar oare, o fi bun? Cred ca ar trebui sa ne servesti real ca sa ne convingem. Spor la retete in continuare!
RăspundețiȘtergereMiha interesanta combinatie.... Suna chiar tentant!
RăspundețiȘtergereMiha, ma bucur mult ca ti-au placut! :)
RăspundețiȘtergereeu sun fana caramel! dar sarat, e de incercat in diverse combinatii,mai mult spre aperitive zic eu,dupa gustul meu.pupu-te!
RăspundețiȘtergerenu am facut niciodata , insa tare bine arata !!!!
RăspundețiȘtergereMmm, ce bine arata. O culoare superba!
RăspundețiȘtergereCe idee minunata !! <3 Ador caramelul sarat, doar ca varianta asta nu o stiam. Merci, scumpa. Pupici! xoxoxo
RăspundețiȘtergereInteresant si gustos!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergerechiar trebuie incercat
RăspundețiȘtergereinteresant ! o sa incerc si eu. Pupici !
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.....Am salvat si eu reteta. Sigur imi va placea.
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta! :*
RăspundețiȘtergereIulian, te poftesc la o portie de caramel. ;) Oricand doresti!
RăspundețiȘtergereIrina, pentru mine a fost tentanta rau. :))))
RăspundețiȘtergereMihaela, mi-au placut. Si inca mult! Multumesc de reteta. :*
RăspundețiȘtergerePansy, e un desert in toata regula, nu stiu cum o fi la aperitiv. :)))
RăspundețiȘtergerePupu-te si eu!
Cat, multumesc! Sa-l faci cand te-o lovi pofta de caramel. :)))
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc Maya! :*
RăspundețiȘtergerePupici Ana Maria! Nici eu n-o stiam, dar am mai invatat ceva. :)))
RăspundețiȘtergerePup Maria. Multumesc!
RăspundețiȘtergereCriss, sper sa-ti placa si tie. Pup!
RăspundețiȘtergerePup Lily! Ma bucur ca ti-a placut! :*
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa Madi! Pupici!
RăspundețiȘtergereMmm...ador caramelul tau,yummy!
RăspundețiȘtergere