Prajitura cu miere de albine
Pentru foi:
2 oua
100 g zahar
2 linguri miere
25 g unt
1 lingurita bicarbonat
~300 g faina (cat cuprinde aluatul)
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul si mierea si se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum.
Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.
Aluatul se imparte in 3, apoi intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (25/35 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita.
- Aluatul se pastreaza la cald, caci are tentinta de a se intari.
- Atentie, se ard foarte usor.
Pentru crema:
500-600 g smantana
1-2 linguri zahar
100-150 g nuca macinata
2 plicuri zahar vanilat
200 g confitura de prune
- Em avut un borcan de confitura de prune de la Bacania Veche ce l-am primit de sarbatori de la Danone, prin amabilitatea doamnei Georgiana Gheorghe (multumesc inca o data!), dar puteti folosi orice alt fel de gem (de prune, de caise sau de visine)
Cantitatea de crema se imparte in 4. Foile se taie in 2, obtinand astfel 6 foi.
Fiecare foaie se unge cu crema, suprapunadu-se. Pe foaia din mijloc vom pune gemul.
Se da la rece pentru cateva ore si se aseaza deasupra o greutate. Se tine la rece pana foile se inmoaie si crema se intareste.
O prajitura delicioasa!!! Un premiu te asteapta la mine! Te pup!
RăspundețiȘtergereEste pur si simplu delicioasa.
RăspundețiȘtergereAuuu, ce bine arataaaa!
RăspundețiȘtergereUn deliciu !!
RăspundețiȘtergereImi place :) E foarte buna !
RăspundețiȘtergerene ai invatat cam ¨rau¨ cu maiestria ta dulce si ma intreb de ce exista cuvantul dezvat caci neam vreodata sa renuntam la ale tale daruri culinare -
RăspundețiȘtergeredoar o intrebare caci imi recunosc ignoranta - deci, in curand internetul, pentru ca au semnat o gramada de tari un tratat, va deveni un fel de tabu - privit si de neatins.
- si cu retetele care ni le oferi tu cum va fi? tu ce stii in privinta asta?
aurelia
Te han quedado perectos.
RăspundețiȘtergereSaludos
Yammmmy! Preferata mea....
RăspundețiȘtergereFoarte buna. Mai ai?
RăspundețiȘtergereEste o reteta foarte veche dar foarte buna.Ce bine arata ,cred ca este tare gustoasa.
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si este un deliciu.
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata!
RăspundețiȘtergereexcelenta prajitura! te pup scumpa mea!
RăspundețiȘtergereBuna, mama mea numea acesta prajitura "Mimoza" si este delicioasa!
RăspundețiȘtergerecand spui smantana, te referi la smantana normala din aia consistenta, sau la frisca liquida ce trebuie batuta???? multumesc
RăspundețiȘtergereSmantana normala, cu 26% procent de grasime, sa nu fie prea acra.
RăspundețiȘtergere