Plachie de crap

sâmbătă, 24 martie 2012

Daca ieri v-am propus un peste la cuptor cu rosii si lamaie si inca mai stati pe ganduri daca sa-l preparati, iata ca azi vin cu inca o propunere pentru meniul de maine, pentru cei ce au tinut post si au dezlegare la peste. Si nu numai...

O reteta grozav de buna, ce trebuie neaparat sa o incercati...:) E atat de buna, ca inainte de a spune "saru-mana pentru masa" te gandesti bine daca sa mai ceri o portie. :))



4 bucati mari de crap
2 rosii
1 cutie rosii in suc
3 cepe
1 ardei gras rosu
200 g ciuperci
sare si piper
cimbru

1/2 capatana de usturoi
1/2 pahar vin alb
cateva linguri de smantana
sare si piper
boia de ardei
patrunjel
cateva linguri  faina alba si ulei pentru prajit

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.

Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine n-are mofturosi la masa).

Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei si 1 lingura cu apa calim usor, pana se inmoaie, ceapa si ardeiul. Saram si piperam dupa gust.

Separat, calim ciupercile in putin ulei, pana scade zeama lasata de acestea. Stingem cu vin si mai lasam sa fiarba cateva minute.

In tava pe care o vom pune la cuptor punem un pat de legume, asezam deasupra bucatile de peste si acoperim cu un strat de ciuperci. Turnam deasupra rosiile pasate cu tot cu sucul din conserva si acoperim cu feliile de rosii.


Saram si piperam din nou, dupa gust, si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Intre timp pisam usturoiul si-l amestecam cu boia de ardei, patrunjel si smantana. Turnam amestecul de usturoi deasupra pestelui din tava si dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Aceasta plachie de crap se serveste calda cu mamaliguta.


Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Share This Post

12 comentarii:

  1. Arata minunat!
    O primavara frumoasa si relaxanta sa ai!
    Coltisor de Rai

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata!Wauuuuu,ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wooow! Super! Ne innebunesti de pofta!

    RăspundețiȘtergere
  4. o mancare tare buna ! imi place plachia atat de mult, incat ciupercile nu pot decat s-o innobileze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbe reteta....superba prezentare!!!!O duminica minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc fetelor! Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmm, peste, preferatul meu:)Grozav de bine, arata plachia!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Moama mia, eu sunt innebunita dupa plachia pe care o facea bunii meu. Mi-ai trezit amintiri!

    RăspundețiȘtergere