Placinta cu spanac

vineri, 25 mai 2012

Va spuneam ca ai mei nu sunt mari amatori de spanac. Dar asa, folosit in umplutura de tarta sau placinte l-au acceptat bine, chiar foarte bine. :)))

Pentru astazi, o placinta "extraterestra" cum i-a spus Robert :))) consistenta si cu gust de usturoi.



Pentru aluat:

~300 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
10 g  drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.

Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.

Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.

Pentru umplutura:

200 g mozzarella
200 g telemea
1 ou
3 linguri iaurt gras
4 catei usturoi
spanac, dupa gust
sare si piper

Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.

Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.

Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.


Cu aceasta reteta voi participa la provoarea lunii mai "Dulce Romanei", gazduita de Andreea-Elena.

Share This Post

8 comentarii:

  1. :)) oare care o fi motivul ptr care i-a spus asa? :P
    nici eu nu ma omor dupa spanac, dar pap ptr ca este sanatos :D
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Angela, i-a spus asa pentru ca este verde... :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa l'air bien délicieux, très belle présentation!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place spanacul in orice combinatie, iar reteta asta imi face tare cu ochiul.
    Puup

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa fie un aperitiv foarte bun.Iti sugerez,daca nu te superi,ceea ce sper, sa-i adaugi si cateva legaturi de marar,nu te sfii,iese absolut delicioasa.Gusta umplutura,pe masura ce adaugi marar si vei obtine un rezultat deliciosi si pentru carcotasii la spanac.

    RăspundețiȘtergere
  6. Absolut delicioasa placinta cu spanac!Si plina de vitamnine!Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere