Popcorn cu caramel
O rontaiala dulce, numai buna de luat in bagaj. Doar sa aveti pregatite la indemana si cateva servetele umede. :))
boabe de porumb pentru popcorn
100 g zahar
50 ml smantana pentru frisca
1 bucatica de unt
Popcornul se poate prepara si la microunde daca aveti pachetele din alea speciale.
Intr-o cratita mai inalta sau intr-un ceaun se pune putin ulei de floarea soarelui, se lasa sa se incinga putin, se pun 2-3 linguri cu graunte si se acopera cu capac. Lasam la foc moderat pana nu se mai aud pocnituri sub capac. Rasturnam intr-un castron incapator si presaram putina sare de mare.
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid turnam cu atentie smantana pentru frisca si omogenizam. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si o bucatica de unt si omogenizam. Lasam sa se racoreasca.
Dupa ce caramelul s-a racorit, turnam in castron peste popcorn, apoi cu ajutorul a 2 linguri amestecam usor, pana popcornul este uniform acoperit de caramel.
Pofta buna!
nu se poate inlocui smantana cu altceva?
RăspundețiȘtergereMiha, tie iti arde de iesit la iarba verde pe vremea asta? :P
RăspundețiȘtergereDin pacate aici la noi e o vreme f urata, buna doar de stat in casa si de mancat rontaieli ca ale tale :)
Cand ai timp, te invit sa treci si pe la mine pe blog...azi i-am deschis portile :P Pupici!
Stefana, poti renunta la smantana si pui putin mai mult unt. Ideea e ca trebuie sa "inmuiem" caramelul, altfel cand se va raci va deveni crocant.
RăspundețiȘtergerePoliana, multumesc de invitatie. Indata voi veni. :*
RăspundețiȘtergereCe idee grozava! Si-asa imi place sa fac popcorn Star la microunde! Voi incerca sa le "prepar" dupa reteta ta :)
RăspundețiȘtergere