Tort cu capsuni si crema de iaurt
Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.
100 g ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
10 g gelatina
300 g iaurt gras
500 g capsuni
piscoturi pentru decor
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.
Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.
Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.
Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.
Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.
Ce frumos e! Faci altu', da? :P
RăspundețiȘtergereUn deliciu aromat!Yummy!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta ;)
RăspundețiȘtergereAs manca si eu o feliuta....
RăspundețiȘtergereU-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta ... sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si ...
RăspundețiȘtergerePS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)
Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*
RăspundețiȘtergereDiana, cu drag ...oricand. :*
RăspundețiȘtergereDumnezeule... asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.
RăspundețiȘtergereMMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
RăspundețiȘtergerePupici draga mea!!
Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.
RăspundețiȘtergerela multi ani ingerasului!
RăspundețiȘtergereador capsunile in orice combinatie.
Poza ta a iesit ... deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!
RăspundețiȘtergereMs frumos ! O intrebare draga mea ... ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???
RăspundețiȘtergereDiana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.
RăspundețiȘtergereSi stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???
RăspundețiȘtergereStau Diana, stau. :))
RăspundețiȘtergerePiscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.
Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
RăspundețiȘtergereSuper !
Miha, in loc de smantana pt frisa se poate folosi frisca lichida? Se pastreaza cantitatile?
RăspundețiȘtergereDesigur, pana la urma sunt (aproximativ) acelasi lucru. Smantana pentru frisca este naturala, iar frisca lichida e vegetala. Cel putin asa le spun si le deosebesc eu. :)
RăspundețiȘtergere