Cannelloni cu branza
O reteta simpla de cannelloni cu branza, o reteta usoara fara carne...
10 tuburi de cannelloni (pentru un vas de 20/20 cm)
100-150 g mozzarella proaspata
250 g branza de vaci
100 g telemea
1 ou
1 lingura smantana
sare si piper
fulgi de ardei iute
busuioc proaspat
cateva frunze de cimbru verde
marar
Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.
Pentru sos Bechamel:
50 g unt
2 linguri faina
400 ml lapte
nucsoara
sare si piper
Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.
Crema de branza o punem intr-un posh sau intr-o punga mai groasa, apoi umplem tuburile de cannelloni. E mai usor si mai rapid asa, decat cu lingura.
Asezam pastele umplute intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, turnam uniform deasupra sosul Bechamel si acoperim apoi cu un strat generos de mozzarella.
Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana se rumeneste usor deasupra.
Esti grozava! Saptamana trecuta am cumparat de la Lidl o cutie de cannelloni si cautam pe net o reteta care sa-mi placa. Uite acum nu mai caut! Am totusi o intrebare, nu ai fiert pastele?
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsy! :*
RăspundețiȘtergereGhiocel, pastele nu se fierb in prealabil. Se inmoaie foarte bine in timpul prepararii. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc! :*
waw.moartea mea dar si cu carne))))))))).sa se mai racoreasca.msmsmms.pop
RăspundețiȘtergereHmmm, ce bine arata!!
RăspundețiȘtergereAi zis ca pot sa vin, sunt aici! :D
RăspundețiȘtergereDar atentie, vreau o portie mareeee, ca de cateva zile nu prea am mai mancat (din cauza caldurii nu de alta :P) :)
Weekend placut :**
Ce bunatate trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare buni cu branzica!!!Arata tare apetisanti!Pupici!
RăspundețiȘtergereImi plac cannelloni cu carne, cu ciuperci, cu branza insa nu am incercat. Nu are de ce sa nu fie buni, insa cat fac bechamelul si coptul, o las pe cand s-o mai raci.
RăspundețiȘtergerethx:*
Sunt pe placul copilei mele.
RăspundețiȘtergereEu una prefer sa pornesc cuptorul,decat sa stau pe langa oale si sa amestec in ele.
De-abia i-am dovedit pe ai mei,cu carne, si acum nu pot sa-i las nici pe branzosii astia deoparte!:))
RăspundețiȘtergereDelicioase dar ma intreb ce nu este delicios la tine??eu am in program sa le umplu cu pasta de fructe de mare;pup si o duminica placuta!!
RăspundețiȘtergereTare bine arata!!!!Felicitari!
RăspundețiȘtergereCat de bine poate sa arate, oare cat de mult ingrasa? Mi-ai facut mare pofta :D
RăspundețiȘtergereCaldure, necaldura.. pai se merita sa suferi un pic pe altarul creatiei :)
RăspundețiȘtergereLasand gluma la o parte, foarte reusiti
Multumesc! :)
RăspundețiȘtergereDe când caut o reţetă cu cannelloni care să nu conţină nici carne nici spanac! Mulţumesc mult pentru ajutor!
RăspundețiȘtergere